Când nu e bine să mănânci usturoi. 5 momente în care este toxic pentru corp

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
16/01/2019, 16:26
Când nu e bine să mănânci usturoi. 5 momente în care este toxic pentru corp
Usturoiul, toxic pentru corp?! Cânt este bine să-l mănânci?

Toate gospodinele ar trebui să afle asta! Usturoiul este toxic în unele momente. De asemenea, este bine cunoscut faptul că usturoiul importat din China este cel mai toxic. Iată metode prin care să-l deosebești de cel românesc! Totul pleacă de la un detaliu.

Din păcate, majoritatea oamenilor nu știu de unde provine mai exact alimentul pe care îl cumpără de la supermarket sau, cu atât mai mult dacă sevesc masa la restaurant. Care sunt curiozitățile oamenilor despre usturoi!

5 momente în care usturoiul este toxic

Usturoiul are beneficii, desigur, dar, dacă nu este preparat bine, acesta devine toxic!  Usturoiul chinezesc, ce este toxic, se deosebește de cel bun datorită faptului că este puțin mai bimbat. Usturoiul românesc este mai gustos, mai aromat și mai savuros. De asemenea, mirosul este mult mai puternic decât cel importat din China. Producătorii chinezi folosesc anumite substanțe pentru a accelera creșterea legumelor și fructelor cultivate. Printre altele, ei utilizează parathion și phorat, care provoacă lucruri devastatoare asupra corpului.  Usturoiul este toxic în momentul în care este prăjit prea mult. În mâncăruri, gospodinele trebuie să-l călească până ajunge puțin auriu, atât! De asemenea, consumul de usturoi în cantități mari afectează până și somnul.

Când devine usturoiul toxic?
Când devine usturoiul toxic?

Dacă usturoiul este consumat crud, duce la apariția unor probleme mai grave. În acest caz, poate duce la intoleranță sau alergii. Specialiștii recomandă evitarea cantităților foarte mari. Dacă vei mânca prea mult vei avea crampe și, la scurt timp, va apăra un disconfort la nivelul stomacului.

Usturoi
Usturoi

De asemenea, în cazuri grave, poate apărea greață, diaree sau vomă. Dacă vei consuma o cantitate mare de usturoi, mirosul corporal va fi un alt dezavantaj. Există posibilitatea apariției durerilor de cap, a iritațiilor la nivelul pielii, a gazelor, febrii, balonare sau diaree.

Curiozități despre usturoi

  • Se spune despre usturoi că previne cancerul, omoară virusuri și micşorează colesterolul;
  • În anumite țări, usturoiul este considerat a fi un puternic afrodiziac;
  • Aliumfobia este frica faţă de usturoi şi alte plante cu miros înţepător;
  • Conform istoricilor, piramidele egiptene ar fi fost construite de sclavi care se hrăneau doar cu apă, pâine şi… usturoi;
  • În lume sunt mai mult de 300 de tipuri de usturoi;
  • Cea mai mare „căpățână” de usturoi a fost cultivată în anul 1985 de americanul Robert Kirkpatrick din California și cântărea 1,19 kg;
  • China este cel mai mare producător de usturoi din lume;
  • Usturoiul conține potasiu, fier, calciu, magneziu, zinc și vitamina C;
  • Usturoiul verde nu miroase la fel de iute și nu este la fel de tare ca cel uscat.
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×