Când începe programul Prima Casă 2019 și ce condiții trebuie îndeplinite pentru a fi eligibil

Dan Stancu   
în Stiri de ultima ora
05/03/2019, 16:36
Când începe programul Prima Casă 2019 și ce condiții trebuie îndeplinite pentru a fi eligibil GALERIE FOTO
Tot ce trebuie să știi despre programul Prima Casă

Programul Prima Casă 2019 a fost lansat la începutul acestei luni, printr-un anunț al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), care a prezentat și condițiile care trebuie îndeplinite pentru a fi eligibil.

Când începe programul Prima Casă 2019 și ce condiții trebuie îndeplinite pentru a primi banii

FNGCIMM a primit din partea Ministerului Finanțelor Publice a acordul de distribuire a 1,987 de miliarde de lei din plafonul de 2 miliarde de lei pentru anul acesta. „Timp de 10 ani Programul Prima Casă a extins în mod natural accesul la creditare pentru persoanele tinere, cu vârste până la 35 de ani, oferindu-le șansă de a achiziționa o locuință. Eficiența și notorietatea programului se bazează pe parteneriatul construit între statul român, că inițiator, FNGCIMM, băncile finanțatoare și beneficiari, care au privit cu responsabilitate oportunitatea unică de a accesa un credit imobiliar în condiții foarte avantajoase, cu un avans de minimum 5% și cu costuri totale de finanțare plafonate”, a declarat Gheorghe Lăpădat, directorul Fondului.

„Până la finele anului 2018, FNGCIMM a acordat peste 260.000 de garanții și promisiuni de garantare pentru achiziționarea sau construcția de locuințe pe întreg teritoriul României. Suntem pregătiți de lansarea etapei corespunzătoare celui de-al unsprezecelea an al programului cu procese operaționale îmbunătățite, cu tehnologii noi, cu parametri ce se situează în tendințele actuale din sectorul financiar”, a adăugat Gheorghe Lăpădat.

Când începe programul Prima Casă 2019
Când începe programul Prima Casă 2019

Care sunt băncile partenere

Gheorghe Lăpădat este director general al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM). Are o experiență de 30 de ani în sistemul bancar și a ocupat mai multe funcții de conducere. A absolvit Academia de Studii Economice a Universității din Craiova și este doctor în Economie. În ultimii 14 ani, Gheorghe Lăpădat a ocupat functia de director general al Fondului Local de Garantare Craiova – Filiala FNGCIMM IFN SA.

Programul Prima Casă 2019 se va derula prin intermediul a 15 bănci finanțatoare: BRD-GSG, BCR, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Banca Romaneasca, Unicredit Bank, Garanti Bank, First Bank, Marfin Bank, Credit Agricole, Leumi Bank si Intesa Sanpaolo Bank.

Comunicatul FNGCIMM conține un amănunt important: „Noua aplicaţie de extragere / prelucrare automată a informaţiilor utilizează tehnologia OCR – Recunoaşterea Optică a Caracterelor (Optical Character Recognition) şi facilitează transferul automat al datelor primite de la partenerii bancari în sistemul informatic al instituţiei. Se reduce astfel la minim riscul de eroare cauzat de intervenţia manuală în colectarea de date necesare analizării solicitărilor de garantare, timpul necesar soluţionării putând fi considerabil diminuat”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×