Campanie de informare inedită la metrou. Asociația F.R.E.E. sare în apărarea găinilor crescute în cuști, ale căror ouă sunt marcate cu cifra 3

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
05/11/2019, 13:13
Campanie de informare inedită la metrou. Asociația F.R.E.E. sare în apărarea găinilor crescute în cuști, ale căror ouă sunt marcate cu cifra 3
Ouăle marcate cu cifra 3 provin de la găini crescute în cuști. Sursa foto: libertatea.ro

O campanie de informare inedită se desfășoară la metroul bucureștean. Asociația F.R.E.E. a postat mai multe afișe prin care dorește să transmită un mesaj tuturor celor care consumă ouă marcate cu cifra 3: acestea sunt crescute în condiții improprii, în cuști. Este vorba despre acele ouă despre care s-a tot scris în presă de-a lungul anilor că ar proveni de la găini stresate.

60% dintre găinile din România, crescute într-un mod barbar

60% dintre găinile de la fermele din România sunt crescute în cuști ori în spații extrem de restrânse, iar asta nu e o problemă de legalitate deocamdată, deși asociațiile pentru drepturile animalelor au vuit de mai multă vreme pe tema asta. Asociația F.R.E.E. a primit aprobarea pentru a lipi mai multe afișe la metrou, cele mai multe fiind la Piața Unirii pentru a încuraja consumatorii să renunțe a mai consuma ouăle din comerț care sunt marcate cu cifra 3.

Cristina Cojocea, președintele asociației, a declarat că această măsură face subiectul dezbaterilor în întreaga lume și își dorește ca România să nu rămână în urmă la acest capitol. Mai multe companii din țară, incluzând mari ferme, au promis că vor renunța la comercializarea ouălor provenind de la găinile crescute în cuști până în 2025.

„Sistemul de creștere cage-free a devenit noul standard global”

„Ne dorim ca prin aceste acțiuni să informăm populația cu privire la sistemul de exploatare cu baterii, să vorbim despre faptul că există sisteme alternative, iar, pentru ca acestea să fie implementate, e nevoie ca noi să nu fim indiferenți, ci să verificăm codul de pe ouă când mergem la cumpărături și să întrebăm de unde provin alimentele atunci când mâncăm în oraș. Sistemul de creștere cage-free a devenit noul standard global și nu vrem ca România să rămână în urmă”, a declarat Cojocea pentru libertatea.ro.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×