Camion suspect, oprit în Marea Britanie. Nouă imigranți, găsiți în viață

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
23/10/2019, 22:10
Camion suspect, oprit în Marea Britanie. Nouă imigranți, găsiți în viață
Un nou camion cu imigranți a fost descoperit în Marea Britanie. Sursa foto: protv.ro

În cursul zilei de miercuri, 23 octombrie, polițiștii din Marea Britanie au oprit un camion suspect în regiunea Kent, pe Autostrada M20, în apropierea orașului Ashford. Potrivit informațiilor oficiale comunicate până la această oră, în interiorul automobilului se aflau nouă imigranți, aceștia fiind găsiți în viață de autorități. Incidentul vine la doar câteva ore după ce 39 de cadavre au fost găsite într- o altă mașină.

Camionul cu imigranți se îndrepta spre Londra

Totodată, autoritățile britanice au precizat că imigranții descoperiți la bordul camionului care îi transporta ilegal la Londra vor fi supuse unor controale medicale în vederea depistării și tratării eventualelor probleme de sănătate, urmând ca apoi să ajungă la Departamentul pentru Imigrație, instituție care preia persoanele aflate în această situație. „Nouă persoane sunt consultate de medici din rațiuni de precauție, înainte de a fi transferate Departamentului pentru Imigrație”, a declarat purtătorul al Poliției din Kent pentru postul de televiziune Sky News.

Cu doar câteva ore în urmă, poliția din Marea Britanie a făcut o descoperire macabră în localitatea Thurrock, din comitatul britanic Essex, aflat în estul Londrei. Este vorba despre un camion plin cu cadavre, după cum relatează BBC. Din informațiile existente până la această oră, ar fi vorba despre 38 de adulți și un adolescent. Șoferul, un bărbat în vârstă de 25 de ani din Irlanda de Nord, a fost arestat și pus sub acuzare pentru crimă.

39 de cadavre au fost descoperite în Marea Britanie. Sursa foto: rfi.ro
39 de cadavre au fost descoperite în Marea Britanie. Sursa foto: rfi.ro

Autoritățile din Marea Britanie sunt în stare de șoc

E un incident tragic, un număr atât de mare de oameni pierzându-și viața. Am demarat o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat. În acest moment procedăm la identificarea victimelor, dar cred că va fi un proces destul de lung”, a precizat Andrew Mariner, inspector șef de poliție. Potrivit, acestuia, vehiculul provenea din Bulgaria și a intrat sâmbătă în Regatul Unit, prin portul Holyhead din vestul Țării Galilor. Totodată, parcul industrial Waterglade va rămâne închis pe toată dura anchetei.

La rândul său, premierul britanic s-a declarat șocat de acest incident tragic, anunțând într-un mesaj postat pe rețelele de socializare că va colabora cu oamenii legii pentru a afla împrejurările exacte în care s-a produs moartea celor 39 de imigranți. „ Sunt îngrozit de acest tragic incident din Essex. Sunt ținut la curent, iar Home Office (n.r. Ministerul Britanic de Interne) va colabora strâns cu Poliția din Essex pentru a înțelege cu exacitate ceea ce s-a întâmplat. Mă gândesc la toți cei care și-au pierdut viața și la rudele lor”, a scris Boris Johnson pe contul său de Twitter.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×