Camera Deputaților a anunțat perioada în care are sesiunea extraordinară. Când se discută abrogarea pensiilor speciale

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
20/01/2020, 17:10
Camera Deputaților a anunțat perioada în care are sesiunea extraordinară. Când se discută abrogarea pensiilor speciale
Camera Deputaților a anunțat perioada în care are sesiunea extraordinară. Când se discută abrogarea pensiilor speciale *foto: hepta.ro

Biroul permanent al Camerei Deputaților a decis că în perioada 20-31 ianuarie va avea loc sesiunea extraordinară a camerei inferioare a Parlamentului. Unul dintre proiectele care vor fi discutate în acest plen este cel privind abrogarea pensiilor speciale. Dezbaterile pe acest subiect vor avea loc marți, pe 28 ianuarie, arată Agerpres.

Sesiunea extraordinară va fi deschisă luni în plenul Camerei, moment în care va fi aprobată ordinea de zi. Apoi deputaţii vor fi informaţi cu privire la depunerea la Parlament a OUG 3/2020 referitoare la dreptul personalului didactic de gen feminin de a continua executarea contractului individual de muncă până la împlinirea vârstei de 65 de ani.

Ce subiecte vor fi discutate în cadrul sesiunii extraordinare a Parlamentului

Conform programului stabilit de conducerea Camerei, în zilele de marţi, miercuri şi joi va fi activitate în comisiile parlamentare. Marţea viitoare, pe 28 ianuarie, se va organiza un plen pentru adoptarea proiectului privind abrogarea pensiilor speciale.

„La Camera Deputaţilor am hotărât în ziua de 28 ianuarie plen pentru votarea proiectului de pe ordinea de zi privind pensiile speciale. Nu mai avea rost ca PSD să facă o altă solicitare de sesiune extraordinară, era un joc mai mult politic şi dădea o notă de neseriozitate.

Cu reţinerile de rigoare vă anunţ că proiectul de lege nu mai trebuie dezbătut, el va veni în plen la vot şi vom scoate amendamentul Comisiei privind sportivii şi personalităţile României care erau prinse în acel amendament. Cu alte cuvinte, pe 28 (n.r. – ianuarie) va fi dezbatere, scoţând acel amendament, plus vot final”, a precizat preşedintele Camerei, Marcel Ciolacu.

Klaus Iohannis a cerut o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru votul privind alegerilor locale

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost cel care a cerut o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru a vota legea privind alegerile locale în două tururi.

În schimb, PSD vrea ca guvernul PNL să pice la o eventuală moțiune de cenzură. Astfel, fostul ministru al Muncii, Olguța Vasilescu, a anunțat că PSD va declanșa negocieri cu celelalte partide pentru ca acest lucru să se producă în săptămânile care urmează.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×