Călin Popescu Tăriceanu, suspect într-un dosar penal! Plicul de la Parchetul General a venit chiar de ziua sa de naștere

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
22/01/2020, 08:58
Călin Popescu Tăriceanu, suspect într-un dosar penal! Plicul de la Parchetul General a venit chiar de ziua sa de naștere
Călin Popescu Tăriceanu, suspect într-un dosar penal. Sursa foto: hotnews.ro

Este oficial! Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, este suspect într-un dosar de abuz în funcţie, în legătură cu mandatul unui senator care se afla în incompatibilitate. Anunțul a venit chiar de la Tăriceanu, care a spus că a primit înștiințarea de la Parchetul General.

Călin Popescu Tăriceanu, suspect într-un dosar penal

Dosarul penal în care Călin Popescu Tăriceanu este suspect vizează perioada în care a fost preşedinte al Senatului. Acesta a afirmat că se va prezenta la audieri, însă susţine că preşedintele Senatului nu are prerogative în această situaţie.

”De ziua mea am primit un plic – anul ăsta – de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi surpriză: Am primit înştiinţarea că sunt suspect într-un dosar penal pentru abuz în funcţie.

Plicul de la Parchetul General a venit chiar de ziua liderului ALDE

Am început să fac legături, despre ce bănuiesc că este vorba. E vorba despre dosarul care vizează un senator, dosarul de incompatibilitate pe care-l are acest senator”, a declarat Tariceanu, marţi seară, la Realitatea Plus.

Liderul ALDE a spus că dosarul vizează faptul că, în calitate de preşedinte al Senatului, nu a pus capăt mandatului acelui senator care ar fi în incompatibilitate.

”Eu, ca preşedinte al Senatului, lumea probabil că-şi imaginează că am aceleaşi prerogative ca un director de întreprindere – dacă vrea să angajeze, angajează, dacă vrea să dea afară, dă afară. Preşedintele Senatului nu are astfel de prerogative, iar Regulamentul descrie foarte clar ce trebuie făcut de către Senat în cazul în care un senator se află în incompatibilitate”, a mai spus Tăriceanu, precizând că se va prezenta la audieri, fără a spune când a fost citat, arată news.ro.

Procurori investighează modul în care Cristian Marciu, senator PSD de Giurgiu, a fost menținut în funcție cu toate că, în anul 2015 magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție l-au declarat, definitiv, incompatibil după ce a avut afaceri cu instituții ale statului.

Cristian Marciu a fost declarat incompatibil pentru ca a făcut afaceri cu Consiliul Judetean Girgiu, în perioada 2008-2012, el având și funcția de consilier județean. Potrivit legii, pentru acest lucru, Marciu trebuia să piardă de îndată orice funcție publică și să nu mai poată ocupa o alta, timp de 3 ani.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×