Călin Popescu Tăriceanu s-a decis! ALDE susține guvernul lui Ludovic Orban

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
28/10/2019, 17:27
Călin Popescu Tăriceanu s-a decis! ALDE susține guvernul lui Ludovic Orban
Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că ALDE va susține Guvernul Orban. Sursa foto: evz.ro

După PMP, și ALDE va vota noul Guvern liberal condus de Ludovic Orban, premierul desemnat de președintele Klaus Iohannis. Într-o declarație de presă susținută luni, 28 octombrie, la scurt timp după ședința desfășurată în Parlament, Călin Popescu Tăriceanu, liderul formațiunii politice aflate în Opoziție a anunțat aprobarea în forurile statutare a protocolului de colaborare și susținere pe care urmează să-l semneze cu PNL. Conform Mediafax, acesta conține 12 condiții, printre care restructurarea Executivului, listarea la bursă a Companiei Hidroelectrica și fără Ordonațe de Urgență pentru moficarea legilor Justiției.

Călin Popescu Tăriceanu anunță că ALDE va susține guvernul Orban

Principalul punct pe ordinea de zi a fost discutarea și aprobarea conținutului acordului politic între ALDE și PNL privind susținerea în Parlament pentru votul de încredere al Guvernului condus de Ludovic Orban. Ne vom întâlni astăzi la ora 18:00 pentru a semna acest acord, pe care l-am supus discuției și aprobării forurilor statutare.

Votul a fost unul covârșitor, doar două abțineri, în rest toți colegii au votat pentru. Acest acord conține nu mai puțin de 12 puncte pe care le-am discutat și le-am negociat cu cei din PNL și care vizează o serie de chestiuni imporante care țin de mersul înainte al României, fie că discutăm de planul politic, fie că discutăm de elemente de economie sau de funcționarea instituțiilor”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Și PMP votează Guvernul dar ar fi vrut un minister pentru relația cu Republica Moldova

La rândul său, PMP, prin vocea președintelui Eugen Tomac, a anunțat semnarea acordului de susținere a Guvernului condus de Ludovic Orban, însă ar fi vrut ca prim-ministrul desemnat „să aibă curajul” de a crea un minister pentru relația cu Republica Moldova. De altfel, Tomac a susținut în nenumărate rânduri unirea țării noastre cu vecinii de peste Prut.

Considerăm că România trebuie să aibă o abordare diferită în relaţia cu Republica Moldova faţă de ceea ce am avut până în prezent, lucru pe care l-am discutat şi astăzi cu premierul desemnat, pentru că nu este este orice relaţie cu orice stat, vorbim de cel de-al doilea stat românesc.

Ne-a explicat că a stabilit deja această formulă guvernamentală de doar 16 ministere, dar că se va creea o agenţie guvernamentală pe relaţia cu Republica Moldova. Să sperăm că viitorul Guvern, după alegerile din 2020, va avea curajul să facă acest pas. Noi regretăm că nu s-a întâmplat acest lucru, dar în politică trebuie să accepţi ceea ce se poate astăzi şi sunt convins că vom reuşi pe această dimensiune să lucrăm foarte bine”, a precizat Eugen Tomac.
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×