Membrii ALDE cer demisia lui Tăriceanu, după ce ar fi negociat pe ascuns cu PSD: „Acest demers face parte dintr-un lung șir de piruete”

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
06/02/2020, 16:11
Membrii ALDE cer demisia lui Tăriceanu, după ce ar fi negociat pe ascuns cu PSD: „Acest demers face parte dintr-un lung șir de piruete”
Membrii ALDE cer demisia lui Tăriceanu, după ce ar fi negociat pe ascuns cu PSD *foto: facebook

Călin Popescu Tăriceanu a început negocieri secrete cu PSD-ul, după moțiunea de cenzură care a avut loc miercuri și în urmă căruia a fost demis Ludovic Orban. Acest lucru a creat discordie în sânul partidului ALDE, iar cer care a ieșit public să îl critice pe Tăriceanu este fostul ministru al Economiei, deputatul Andrei Gerea.

Andrei Gerea denunță negocierile făcute pe ascuns de Tăriceanu cu PSD-ul

Andrei Gerea a scris pe facebook că se arată dezamăgit de faptul că Tăriceanu a ținut negocieri cu PSD-ul după ce a trecut moțiunea de cenzură contra guvernului Ludovic Orban:

„Ieri, imediat după votul pe moțiune, am aflat cu surprindere și dezamăgire că dl. Călin Popescu Tăriceanu s-a întâlnit cu inițiatorii moțiunii care a dărâmat guvernul din care făceam parte. Nu pot să nu mă intreb ce căuta dl. Tăriceanu la această discuție. Pregătea o alianță politică alături de cei de care ne-am despărțit acum câteva luni?! Este de neacceptat să întorci spatele celor cu care te-ai aliat acum 3 luni și să revii alături de cei de care te-ai despărțit acum 5 luni.

Este inacceptabilă continuarea aceluiași joc care a dus ALDE în situația actuală. Acest demers politic face parte dintr-un lung șir de piruete, iar prețul plătit este chiar pierderea încrederii electoratului ALDE în noi. Trebuie să oprim aceste piruete politice. A sta la masă cu cei care au inițiat moțiunea împotriva guvernului din care faci parte este o atitudine cu care nu pot fi de acord”, a scris Gerea, pe facebook.

Ieri, imediat după votul pe moțiune, am aflat cu surprindere și dezamăgire că dl. Călin Popescu Tăriceanu s-a întâlnit…

Gepostet von Andrei Gerea am Donnerstag, 6. Februar 2020

ALDE ar vrea ca Tăriceanu să își dea demisia

Andrei Gerea a avut o intervenție la Digi 24, acolo unde a dat de înțeles că se cere demisia lui Călin Popescu Tăriceanu în interiorul ALDE.  Gerea a anunțat că au fost mai multe discuții în sânul partidului ”dar nu e cazul să dezvoltăm mai mult”.

Gerea a fost întrebat și dacă prin boicotul liderilor ALDE, care au fost absenți la ședința lui Călin Popescu Tăriceanu, aceștia doresc demisia președintelui partidului. Răspunsul fostului ministru a fost că „este destul de limpede, nu? Mai multe nu ar mai putea fi spuse”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×