Călin Popescu Tăriceanu, atac la Orban și fostul Ministru al Sănătății: „Guvernul a funcționat ca o muscă fără cap!”

Marian Popovici   
în Stiri de ultima ora
26/03/2020, 11:40
Călin Popescu Tăriceanu, atac la Orban și fostul Ministru al Sănătății: „Guvernul a funcționat ca o muscă fără cap!”
Călin Popescu Tăriceanu, atac la Orban și fostul Ministru al Sănătății: "Guvernul a funcționat ca o muscă vără cap!"

Fostul prim ministru al României, Călin Popescu Tăriceanu a lansat un atac la adresa actualului premier, Ludovic Orban, dar și la adresa fostului ministru al Sănătății, Victor Costache, cel care a demisionat joi dimineața din funcție.

Călin Popescu Tăriceanu, atac la Orban și fostul Ministru al Sănătății: „Poate fi considerat principalul vinovat pentru această criză”

Tăriceanu consideră că Victor Costache este principalul vinovat pentru situația dificilă în care se află țara noastră în contextul pandemiei de coronavirus și spune că Ludovic Orban ar fi trebuit să acționeze mai repede:

„Nu îmi pot imagina că președintele și premierul nu au primit informații de la serviciile specializate privind răspândirea coronavirusului. Ministrul nu a luat deciziile de rigoare și poate fi considerat principalul vinovat pentru această criză.

Poate domnul Costache este un doctor foarte bun, dar asta nu înseamnă că este potrivit în administrație, politică și că poate să conducă un minister. Nu era capabil să comunice convingător, nu era capabil să ia deciziile în timp util.

Izolarea la domiciliu a fost cerută de zile întregi și nu doar de medici. Personalul din spitale nu a fost protejat. Noi trimitem soldații în prima linie cu pieptul descoperit. Ministrul avea timpul necesar pentru a preveni efectele catastrofale pe care le vedem.

„Primul ministru a stat 2 săptămâni în izolare, Guvernul a funcționat ca o muscă fără cap”

Demiterea sau demisia este doar actul final. Persoana care va fi numită ministru trebuie să aibă cunoștințe de management și mai ales experiență. Trebuie să cântăreacă foarte bine această decizie domnul Tătaru.

Există riscul ca a doua numire a lui Orban să nu fie una potrivită. Nu se poate face toată testarea populației României. Este nevoie să existe numărul de teste necesare pentru ca populația cu grad de risc să poată fi testată.

În România nu există 2 milioane de teste cât este populația Bucureștiului. Este o situație extrem de gravă. Primul ministru a stat 2 săptămâni în izolare, Guvernul a funcționat ca o muscă fără cap”, a spus Tăriceanu la Realitatea Plus.

În România s-au înregistrat până în acest moment 906 cazuri de coronavirus. Bilanțul deceselor a ajuns la 17, în timp ce în carantină instituționalizată sunt 6.016 persoane, iar alte 96.055 de persoane sunt în izolare la domiciliu.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×