Călin Popescu Tăriceanu a făcut anunțul! A murit Aurel Ionescu Moțet

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
13/03/2019, 10:57
Călin Popescu Tăriceanu a făcut anunțul! A murit Aurel Ionescu Moțet GALERIE FOTO
Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că a murit Aurel Ionescu Moțet

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a făcut un anunț trist: Fondatorul PNL în județul Vaslui, dr. Aurel Ionescu Moteț, a murit la vârsta de 95 de ani. Medicul s-a stins din viață la Spitalul din Bârlad, unde a profesat peste 50 de ani.

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că a murit Aurel Ionescu Moțet

„Regret profund dispariția dintre noi a unuia dintre seniorii liberalismului din România, doctorul Aurel Ionescu Moțet, cel care a pus piatra de temelie a curentului liberal din județul Vaslui. Un camarad fără seamăn, alături de care a fost o onoare să mă aflu, în urmă cu aproape trei decenii, pe drumul de început al democrației, al respectării drepturilor și libertăților în țara noastră, zdruncinată după experiența anilor întunecați ai comunismului. Un profesionist și un om politic desăvârșit, animat de convingerea că justețea principiilor liberale și forța argumentelor logice stau la baza oricărei societăți democratice.

Păstrez în minte dialogurile pline de vervă, în spiritul unei loialități fără cusur față de ideile liberale și al vocației de a le face cunoscute și apreciate la adevărata valoare. Cu mâhnire, constat că generația celor care au înclinat decisiv destinul României către dreapta se împuținează, într-o perioadă în care avem nevoie tot mai mult de echilibru și de decizii oportune. Exemplele seniorilor liberali sunt unele pe care avem obligația să ni le însușim întocmai pentru a le onora veșnic memoria. Dumnezeu să-l aibă în pace pe doctorul Aurel Ionescu Moțet! Condoleanțe familiei!”, a declarat președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Medicul Aurel Ionescu Moțet a profesat timp de 50 de ani la Spitalul din Bârlad
Medicul Aurel Ionescu Moțet a profesat timp de 50 de ani la Spitalul din Bârlad

Aurel Ionescu Moțet s-a stins din viață la 95 de ani

Medicul a murit la Spitalul din Bârlad, unde a profesat peste 50 de ani ca medic ginecolog. A adus pe lume mii de copii, dând dovadă de profesionalism, ceea ce a făcut ca în întreaga lui carieră niciun copil să nu moară la naștere. Cei care l-au cunoscut susțin că era un bun mentor și un model de competență profesională.

„Avea doar prieteni și niciun dușman”, spun cei care l-au cunoscut. Trupul neînsuflețit a fost depus la Biserica Sfântul Spiridon din Bârlad, iar înmormântarea are loc miercuri, 13 martie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×