Calendar ortodox joi, 7 noiembrie 2019. Sunt pomeniți cei 33 de Sfinți Mucenici de la Melitina

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
06/11/2019, 16:22
Calendar ortodox joi, 7 noiembrie 2019. Sunt pomeniți cei 33 de Sfinți Mucenici de la Melitina
Calendar ortodox 7 noiembrie 2019. Sursa foto: româniatv.net

În calendarul ortodox de joi, 7 noiembrie 2019, Biserica îi pomenește pe cei 33 de Sfinți Mucenici de la Melitina. Tot în această zi sunt amintiți și Sfinții Atinodor, Melasipp, Casina, Antonie, Auct, Tavrion și Tesalonica.

Calendar ortodox 7 noiembrie 2019: Cine au fost cei 33 de mucenici de la Melitina

Numele celor 33 de mucenici pomeniți de Biserica Creștin Ortodoxă, în frunte cu cel mai mare dintre acești mucenici pe nume Ieron al Capadociei sunt: Isihie, Nicandru, Athanasie, Mamas, Varahia, Callinic, Theoghen, Nikon, Longhin, Theodor, Valerius, Xanthius, Theodul, Callimah, Eugen, Theodoh, Ostrichius, Epifanie, Maximian, Duchitius, Claudian, Theofil, Gigantius, Dorotei, Theodot, Castrichius, Anicletus, Themilius, Eutihie, Ilarion, Diodotus și Amonitus.

Sfinții Mucenici de la Melitina și-au dedicat viața iubirii față de Dumnezeu și au murit pentru credința lor. Au fost supuși torturilor în mod repetat împăraților vremurilor în care au trăit . La fel ca toți oamenii care au avut de suferit din cauza persecuțiilor împotriva creștinilor, aceștia și-au primit mucenicia în ziua când au murit.

Rugăciunea către cei 33 de sfinți

„Mucenicii Tăi, Doamne, întru nevoinţele lor, cununile nestricăciunii au dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru. Că având tăria Ta, pe chinuitori au învins; zdrobit-au şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lor, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.  Veniţi popoarelor să cântăm cântare lui Hristos Dumnezeu, Celui Ce a despărţit marea şi a trecut pe poporul pe care l-a scăpat din robia egiptenilor, că S-a preaslăvit. Veniţi toţi credincioşii să batem din palmeşi cu cântări de Dumnezeu grăitoare să prăznuim patimile mucenicilor, slăvind pe Hristos că S-a preaslăvit. Armă Dumnezeiască şi laudă s-a dat nouă biruinţa Mântuitorului, toată întrarmarea Crucii cea nespusă, prin care purtătorii de biruinţă, mucenicii Tăi, s-au încununat. Sabie şi foc şi groapă şi cruce şi moarte au adus pururea pomeniţilor mucenici prigonitorii de Dumnezeu, la viaţă mai bună trimiţându-i pe dânşii”, este rugăciunea pe care o pot spune românii pe 7 noiembrie.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×