Calendar ortodox, 25 martie: Bunavestire a preasfintei Ferioara Maria

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
24/03/2019, 18:17
Calendar ortodox, 25 martie: Bunavestire a preasfintei Ferioara Maria GALERIE FOTO
Calendar ortodox, 25 martie: Bunavestire a preasfintei Ferioara Maria

Potrivit calendarului ortodox, în data de 25 a lunii martie este Bunavestire a preasfintei stăpâna noastră, de Dumnezeu Născătoare și pururea Feciara Maria. Iubitor de oameni și Milostivul Dumnezeu, ce întotdedauna poartă de grija neamului, întocmai ca un părinte plin de dragoste, văzând făptura mâinilor Lui înrobită și chinuită de diavol și împinsă către patimile cele pline de ocară și supusă închinării la idoli, a găsit cu cale să trimită pe Fiul său Unul-Născut.

Calendar ortodox, 25 martie: Bunavestire a preasfintei Fecioara Maria

Pentru că a voit ca acest lucru să rămână ascuns nu numai de diavol, ci chiar și de puterile cerești, a încredințat această taină unuia singur dintre arhangheli, preamăritul Gavriil. Acesta, venind în cetatea Nazaret, i-a spus ei: ”Bucură-te, ceea ce eşti plină de har, Domnul este cu tine!”. Răspunsul a fost: ”Cum va fi mie aceasta?”, iar el a zis: ”Duhul Sfânt va veni asupra ta şi puterea Celui preaînalt te va umbri”.

În cele din urmă, Fecioara a grăit: ”Iată, roaba Domnului, fie mie după cuvântul tău. Şi îndată cu cuvântul arhanghelului şi al ei, a zămislit în preacuratul său pântece pe Fiul şi Cuvântul lui Dumnezeu, mai presus de fire, Care este Înţelepciunea şi Puterea cea ipostatică a Lui, cu umbrirea şi cu venirea asupra ei a Duhului Sfânt.

Calendar ortodox, 25 martie: Bunavestire a preasfintei Ferioara Maria
Tot în această zi îl pomenim și pe sfântul părintele nostru Senufie, purtătorul de semne, care în pace s-a săvârșit

Tot în această zi îl pomenim și pe sfântul părintele nostru Senufie

De atunci s-au săvârşit, prin rânduiala lui Dumnezeu, tainele Cuvântului lui Dumnezeu, pentru mântuirea şi izbăvirea noastră. Căruia se cuvine slava şi stăpânirea în veci. Amin”, se arată în c alendar-ortodox.ro.

Tot în această zi îl pomenim și pe sfântul părintele nostru Senufie, purtătorul de semne, care în pace s-a săvârșit, car și pe sfintele mucenițe Pelaghia și Teodosia, care prin sabie s-au săvârșit. De asemenea, în data de 25 îl mai pomenim și pe călăul care, ajungând la cunoștința lui Hristos și închis într-o temniță întunecoasă, s-a săvârșit acolo din viață.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×