Calendar creștin ortodox miercuri, 31 iulie 2019. Biserica îl pomenește pe Sfântul Evdochim

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
30/07/2019, 16:22
Calendar creștin ortodox miercuri, 31 iulie 2019. Biserica îl pomenește pe Sfântul Evdochim
Calendar creștin ortodox 31 iulie 2019. Sursa foto: doxologia.ro

În calendarul creștin ortodox miercuri, 31 iulie 2019, Biserica Ortodoxă Română îl pomenește pe Sfântul Evdochim. În aceeași zi mai sunt amintiți și Sfântul Iosif din Arimateea și cei 12 sfinți mucenici români. Totodată, mâine începe Postul Adormirii Maicii Domnului, una din cele mai importante sărbători creștine.

Calendar creștin ortodox miercuri, 31 iulie 2019: Cine a fost Sfântul Evdochim

Sfântul Evdochim, principalul sfânt al zilei de miercuri, s-a născut din părinți creștini în Capadocia, Turcia. A fost împărat în perioada împăratului iconoclast Teofil, 829-842 cu aproximație. Virtuțile sale au fost nenumărate, iar pentru actele sale de milostenie a fost extrem de iubit de oamenii cetății. Evdochim a fost numit apoi guvernator și împărat al regiunii Capadocia.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Moaștele acestui sfânt au fost îngropate la Constantinopol. Acesta a murit la vârsta de 33 de ani, după ce o viață întreagă a dedicat-o ajutorării celor sărmani, celor suferinzi de boală. I-a învățat pe neștiutori carte, iar pe cei deznădăjduiți i-a făcut să Îl descopere și să-L iubească pe Dumnezeu.

calendar ortodox 31 iulie
Sfântul Evdochim, pomenit pe 31 iulie. Sursa foto: doxologia.ro

Rugăciunea către Sfântul Evdochim

Mâine începe și Postul Adormirii Maicii Domnului, sărbătoare care are loc pe 15 august. Acest post este considerat extrem de important, la fel ca postul dinaintea Paștelui abia din anul 1914. Preotul Ioan Valentin Istrati susține că această sărbătoarea are o semnificație uriașă de care mulți creștini nu sunt conștienți.

„Moartea Maicii Domnului înseamnă intrarea ei în iubirea infinită a Fiului ei, iar inima ei de mamă se unește cu inima Fiului, simțind dumnezeiește durerile lumii și alinându-le cu milostivirea ei. După adormire, nimeni și nimic nu o mai pot opri pe Maica Domnului să ajute pe toți credincioșii”, susține preotul Istrati, scrie doxologia.ro.

Pentru că miercuri este pomenit Sfântul Evodchim, îți recomandăm una din cele mai importante rugăciuni, făcătoare de minuni, pe care o poți adresa acestuia.

„Cel Ce te-a chemat pe tine de pe pământ la cereştile locaşuri păzeşte şi după moarte nevătămat trupul tău, sfinte; că tu, cu curăţie şi cu cinstită viaţă, fericite, ai vieţuit, nespurcându-ţi trupul, pentru aceasta, cu îndrăznire roagă pe Hristos Dumnezeu să ne mântuiască pe noi. Având viaţă înaltă şi cu urcuşurile cele dumnezeieşti făcându-te cu totul luminat, cere luminare pentru mine, cel ce laud cinstitele bunătăţi, cu care, fiind procopsit, ai câştigat ceea ce ai nădăjduit, Sfinte Evdochim.  Iubind învăţăturile cele ce insuflau mirosuri şi petrecând întru înălţările Sfinţitelor Scripturi, te-ai abătut de la stricăciunea şi necinstea dezmierdărilor şi te-ai împodobit cu mirosul cel bun al dumnezeieştilor daruri”, este rugăciunea către acest sfânt.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×