Bunicuță din Constanța, acuzată de tentativă de vot multiplu! Polițiștii i-au întocmit dosar penal

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
10/11/2019, 16:26
Bunicuță din Constanța, acuzată de tentativă de vot multiplu! Polițiștii i-au întocmit dosar penal
Bunicuță din Constanța acuzată de tentativă de vot multiplu. Sursa foto: cotidianul.ro

Incident la vot soldat cu un dosar penal, la Constanța, unde o femeie în vârstă de 62 de ani a încercat să păcălească vigilența autorităților. Aceasta s-a ales cu un dosar penal după ce a încercat să voteze de două ori la alegerile prezidențiale de duminică, 10 noiembrie.

Bunicuță din Constanța, acuzată de tentativă de vot multiplu

Femeia de 62 de ani și-a spus că dacă tot și-a găsit buletinul dat pierdut, să încerce să voteze cu acesta, după ce votase deja la alegerile prezidențiale cu cartea de identitate valabilă. Aceasta a mers la o altă secție de votare decât cea unde era arondată și unde votase deja.

Membrii comisiei de votare și-au dat seama de ce vrea să facă femeia, așa că au alertat autoritățile. „Duminică, la ora 11.30, operatorul de date din cadrul Secţiei de votare 112, din municipiul Constanţa, a sesizat o tentativă de vot multiplu pe care a şi comunicat-o imediat şi în baza căreia am iniţiat cercetarea la faţa locului şi a fost deschis un dosar de cercetare penală de către Secţia 4 Poliţie.

Femeia a vrut să voteze cu buletinul care nu mai era valabil

În speţă fiind vorba despre o femeie de 62 de ani, a încercat să voteze a doua oară, cu cartea de identitate valabilă, la o altă secţie de votare de pe raza municipiului decât cea la care era arondată şi unde de altfel îşi exercitase dreptul constituţional la ora 9.30 cu vechea carte de identitate, pe care o declarase pierdută”, a declarat pentru AGERPRES Andreea Munteanu, ofiţer de presă al IPJ.

Un alt incident semnalat a fost cel al fostului ministru al Energiei Toma Petcu. Acesta și-a exercitat dreptul la vot, însă în timp ce se afla în cabina de vot și-a fotografiat buletinul de vot, cu tot cu opțiunea aleasă. Imediat după ce a părăsit secția de votare, fostul ministru a postat fotografia respectivă pe o rețea de socializare pentru scurt timp. Polițiștii au văzut însă isprava lui Toma Petcu și s-au autosesizat. Acesta riscă o amendă de până la 90 de mii de lei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×