Incident la referendumul pentru familie: vot multiplu, în Dolj

Sandra Popescu   
în Stiri de ultima ora
06/10/2018, 17:51
Incident la referendumul pentru familie: vot multiplu, în Dolj
O angajată a primăriei din localitatea Bistreț, județul Dolj, a fost surprinsă în timp ce încerca să voteze cu 17 cărți de identitate

Incident la referendumul pentru familie, în județul Dolj, acolo unde s-a înregistrat un caz de vot multiplu. O angajată a Primăriei a fost surprinsă în secția de votare, în timp ce vota cu nu mai puțin de 17 cărți de identitate. Aceasta efectua procesul electoral în numele mai multor persoane din localitate, iar membrii comisiei de votare au sesizat imediat intenția femeii.

Totul s-a întâmplat în comuna Bistreț din județul Dolj. Femeia a mers la secția de votare cu 17 cărți de identitate valabile asupra ei. Membrii delegați ai secției de  votare din sat au efectuat imediat verificări și au depistat asupra ei actele mai multor cetățeni domiciliați pe raza comunei Bistreț. În urma sesizărilor, pe numele femeii a fost întocmit un dosar penal pentru vot multiplu, urmând a se efectua mai multe cercetări pentru a se stabili exact circumstanțele în care s-a produs fapta.

Angajata primăriei este acum cercetată penal pentru vot multiplu la referendum
Angajata primăriei este acum cercetată penal pentru vot multiplu la referendum

Incident la referendumul pentru familie

Nu este singurul incident de astăzi de la referendumul pentru familie. În Piatra Neamț, un preot a fost amendat după ce a fost prins punând afișe electorale cu mesaje despre referendum în locuri nepermise. ”Pe raza judeţului Neamţ a fost înregistrat, până acum, un singur incident, fiind vorba de un bărbat care a fost sancţionat contravenţional, conform legii 208/2015 (…)cu amendă în cuantum de 1.500 lei pentru afişajul în locuri nepermise”,  a declarat Giorgiana Moșu, purtător de cuvât al IPJ.

”În timpul campaniei şi în ziua de dinaintea referendumului au fost înregistrate 48 de incidente electorale, majoritatea având legătură cu amplasarea ilegală a unor bannere, afişarea mijloacelor de propagandă în alte locuri decât cele prevăzute de lege sau distrugerea afişelor electorale”, a spus Monica Dajbog.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×