Brexit lovește în posesorii de mașini din Anglia! RAR le-ar putea interzice

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
02/02/2020, 08:52
Brexit lovește în posesorii de mașini din Anglia! RAR le-ar putea interzice GALERIE FOTO
Maşinile cu volan pe dreapta ar putea fi interyise. Sursa foto - facebook

Brexit lovește în posesorii de mașini din Anglia! Astfel, toți cei care conduc autoturisme cu volanul pe partea dreaptă ar putea avea probleme serioase. După ce Marea Britanie a ieșit din Uniunea Europeană, mașinile venite din Regat pot să circule fără restricţii.

Brexit lovește în posesorii de mașini din Anglia!

Se întâmplă lucrul acesta cel puţin în acest an, pentru că există un acord în vigoare. Totuși, lucrurile s-ar putea schimba destul de repede.

La Registrul Auto Român se studiază deja mai multe scenarii pentru ca acestea să fie scoase din circulaţie din 2021.

RAR le-ar putea interzice

„Până la sfârşitul acestui an nu se va modifica procedura, întrucât acordul de retragere al Marii Britanii din Uniunea Europeană cuprinde o perioadă de tranziţie.

Dacă Brexitul s-ar fi întâmplat fără acord, legislaţia prevede deja că vehicule cu volanul pe partea dreaptă care sunt introduse în România provenind din state terţe nu se omologhează.

În ceea ce priveşte vehiculele deja înmatriculate în România care au volanul pe partea dreaptă, analizăm oportunitatea ca, într-un termen rezonabil, să fie obligaţi deţinătorii lor să modifice poziţia postului de conducere”, a explicat Cristian Bucur, directorul tehnic al Registrului Auto Român.

Trebuie să știți că statisticile ultimilor trei ani arată că au fost importate aproximativ 80.000 de maşini în România, cele mai multe fiind din Anglia.

Din păcate, conform reprezentanților Poliţiei Rutiere  în peste 90 % din accidentele în care sunt implicate aceste maşini, vinovăţia aparţinea şoferului care avea volanul pe dreapta.

Manevra de depăşire este dificilă, mai ales pe drumurile cu o singură bandă sau foarte aglomerate.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×