CTP despre Brexit: „O mare escrocherie. Românii s-ar putea trezi în situații precum cea de la Ditrău”

Catalin Nae   
în Stiri de ultima ora
01/02/2020, 10:48
CTP despre Brexit: „O mare escrocherie. Românii s-ar putea trezi în situații precum cea de la Ditrău”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a afirmat că Brexit-ul este o "escrocherie gigantică"

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a afirmat că Brexit-ul este o „escrocherie gigantică” în care fiecărui cetățean englez care a votat pentru ca Marea Britanie să iasă din UE i s-a promis o „pălărie de bani”. CTP și-a exprimat și îngrijorarea față de cum ar urma să fie tratați românii după acest eveniment.

Cristian Tudor Popescu comentează Brexit-ul

Brexit-ul a avut loc în mod oficial pe 31 ianuarie, după o perioadă lungă de amânări, iar gazetarul consideră că britanicii care au votat pentru „Leave” au fost păcăliți de politicienii eurosceptici.

¨Românii ar trebui să se gândească la legătura dintre Ditrău, ce se întâmplă acolo şi Brexit. Ce zic eu, fac o predicţie, că se va întâmpla în urma Brexitului – mă refer, fireşte, la românii din Anglia, pentru că asta interesează.

Acest Brexit este o gigantică escrocherie. Aici este vorba de bani, la fel ca mărirea pensiilor cu 40 la sută de către PSD de unde nu erau bani. O gigantică escrocherie în care s-a promis fiecărui cetăţean englez care a votat «Leave», să părăsească Uniunea Europeană, o pălărie de bani”, a spus CTP la Digi 24.

CTP, critic cu politicienii britanici

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu consideră că „escrocheria” va ieși în cele din urmă la iveală și se va arăta „în toată splendoarea ei”.

„Exact aşa. Asta a fost promisiunea: domnule, dacă nu le mai dăm ălora la Bruxelles banii ăia mulţi din care se ghiftuiesc parlamentarii europeni şi toţi ăia de-acolo din organismele europene, o să avem, vă dăm bani cu lopata, vouă, cetăţenilor.

O să fie un sistem de sănătate mai bun, totul o să crească, creşte nivelul de trai îndată ce ieşim. Ei, şi într-un timp nu foarte lung, se va vedea că nu-i aşa. Escrocheria o să se arate în toată splendoarea ei“, a declarat Cristian Tudor Popescu.

CTP a făcut și o paralelă între Brexit și cazul din Ditrău, unde sătenii s-au răsculat împotriva a doi muncitori din Sri Lanka, considerând că și românii din UK s-ar putea trezi de acum într-o situație asemănătoare.

„În opinia sa, românii şi alţi imigranţi ar putea ajunge în situaţii precum cea de la Ditrău. „Şi atunci, ce o să se-ntâmple? O să se întâmple ce s-a întâmplat la Ditrău. Acum, se spune: românii n-o să aibă nicio problemă în următorul an, rămân cu acelaşi statut.

Dar după aceea? După aceea? Când o să înceapă să se împută brânza englezească, aia promisă de alde Farage & comp.? Şi, fireşte Boris Johnson, care e acum în putere.

Ce-o să facă guvernul atunci? Păi, o să se năpustească asupra imigranţilor, asta o să facă. Pentru că atunci când o să se vadă clar că nu au venit câinii cu covrigi în coadă la Londra, după ce n-a mai fost în Europa, atunci trebuie găsiţi vinovaţi, trebuie găsite nişte justificări: de ce n-avem, domnule, câte o pălărie de bani pentru fiecare, că aşa ne-au spus!

Din cauza lor, din cauza românilor, din cauza srilankezilor, din cauza unora cu turbane, din cauza ălora cu pielea mai închisă, de-aia n-aveţi!

Pentru că şi asta a fost o componentă importantă. S-a spus: o să vină toţi, o să vină 70 de milioane de sirieni în Anglia! 70 de milioane!“, a spus jurnalistul, citat de digi24.ro.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×