Bona soților Ceaușescu a dezvăluit cum se comporta Elena Ceaușescu cu angajații: “A cerut disciplină strictă”

Catalin Nae  Daniel Scripcaru  
înStiri mondene
25/06/2019, 16:29
Bona soților Ceaușescu a dezvăluit cum se comporta Elena Ceaușescu cu angajații: “A cerut disciplină strictă”GALERIE FOTO
Sotii Ceusescu aveau bona din Ungaria

Bona soților Ceaușescu a vorbit despre cum a fost tratată în casa fostului dictator român. Unguroaica Cserey Ilona, Ilus Néni asa cum îi spuneau apropiații, avea doar 15 ani atunci când a intrat în casa soților Ceaușescu. Bona era deja angajata familiei atunci când s-au născut copiii familiei Ceaușescu.

Sotii Ceaușescu aveau bona din Ungaria

Femeia a acordat un interviu în presa din Ungaria în care și-a amintit de perioada petrecută în casa soșilor Ceaușescu. Nicolae Ceușescu nu era șeful statului atunci, dar era un nume foarte important deja în Partidul Comunist Român.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Femeia a spus despre cei doi soți că erau foarte amabili cu ea și extrem de generoși. Așa i-a rămas în minte soții Ceaușescu până la capătul vieții.

Sotii Ceusescu aveau bona din Ungaria
Sotii Ceausescu aveau bona din Ungaria sursa foto: stirilekanald.ro

Elena Ceaușescu niciodată nu i-a dat ordine, întodeauna îi zicea „te rog”

“Doamna Ceausescu”, pe-atunci tânără soție și mamă, a plăcut-o pe Ilus. “A spus doamna Ceausescu “ramai aici, la noi, daca stii sa faci mancare. Era mai bine, totusi, decat sa stam aici, acasa, a fost saracie aici. Acolo era o casa mare, cand m-am dus am stat pe strada Londra, apoi ne-am mutat in strada Herastrau nr. 32″, povestea în 2010, Ilus Neni pentru ziarul maghiar Erdely.

Tânăra trebuia să aibă grijă de copii (imediat dupa angajarea ei s-a născut Valentin, si la scurt timp și Zoia) și nu numai: a făcut curățenie și a spălat rufe. Bona a declarat că Elena Ceaușescu niciodată nu i-a dat ordine, întodeauna îi zicea „te rog”. „Venea acasa, se schimba si gatea daca bucatareasa era in concediu. Ceausescu ca om era foarte corect, dar in acelasi timp a cerut disciplina stricta. Trebuia sa pun masa chiar daca el ajungea noaptea acasa. Aşteptam pana ce termina sa manance”, povestea bona.

Bona din Ungaria a stat alături de familia Ceușescu timp de cinci ani, timp în care copiii s-au atașat puternic de ea. După cinci ani, Ilus Néni a plecat acasă pentru a se căsători și a-și întemeia propria sa familie.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×