Bona soților Ceaușescu a dezvăluit cum se comporta Elena Ceaușescu cu angajații: “A cerut disciplină strictă”

Catalin Nae    Daniel Scripcaru   
în Stiri mondene
25/06/2019, 16:29
Bona soților Ceaușescu a dezvăluit cum se comporta Elena Ceaușescu cu angajații: “A cerut disciplină strictă” GALERIE FOTO
Sotii Ceusescu aveau bona din Ungaria

Bona soților Ceaușescu a vorbit despre cum a fost tratată în casa fostului dictator român. Unguroaica Cserey Ilona, Ilus Néni asa cum îi spuneau apropiații, avea doar 15 ani atunci când a intrat în casa soților Ceaușescu. Bona era deja angajata familiei atunci când s-au născut copiii familiei Ceaușescu.

Sotii Ceaușescu aveau bona din Ungaria

Femeia a acordat un interviu în presa din Ungaria în care și-a amintit de perioada petrecută în casa soșilor Ceaușescu. Nicolae Ceușescu nu era șeful statului atunci, dar era un nume foarte important deja în Partidul Comunist Român.

Femeia a spus despre cei doi soți că erau foarte amabili cu ea și extrem de generoși. Așa i-a rămas în minte soții Ceaușescu până la capătul vieții.

Sotii Ceusescu aveau bona din Ungaria
Sotii Ceausescu aveau bona din Ungaria sursa foto: stirilekanald.ro

Elena Ceaușescu niciodată nu i-a dat ordine, întodeauna îi zicea „te rog”

“Doamna Ceausescu”, pe-atunci tânără soție și mamă, a plăcut-o pe Ilus. “A spus doamna Ceausescu “ramai aici, la noi, daca stii sa faci mancare. Era mai bine, totusi, decat sa stam aici, acasa, a fost saracie aici. Acolo era o casa mare, cand m-am dus am stat pe strada Londra, apoi ne-am mutat in strada Herastrau nr. 32″, povestea în 2010, Ilus Neni pentru ziarul maghiar Erdely.

Tânăra trebuia să aibă grijă de copii (imediat dupa angajarea ei s-a născut Valentin, si la scurt timp și Zoia) și nu numai: a făcut curățenie și a spălat rufe. Bona a declarat că Elena Ceaușescu niciodată nu i-a dat ordine, întodeauna îi zicea „te rog”. „Venea acasa, se schimba si gatea daca bucatareasa era in concediu. Ceausescu ca om era foarte corect, dar in acelasi timp a cerut disciplina stricta. Trebuia sa pun masa chiar daca el ajungea noaptea acasa. Aşteptam pana ce termina sa manance”, povestea bona.

Bona din Ungaria a stat alături de familia Ceușescu timp de cinci ani, timp în care copiii s-au atașat puternic de ea. După cinci ani, Ilus Néni a plecat acasă pentru a se căsători și a-și întemeia propria sa familie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×