Boala de care suferă Sorina Pintea a transformat-o total. Fostul ministru, de nerecunoscut în ultimele apariții. Galerie foto

Narcis Rosioru   
în Stiri mondene
03/03/2020, 18:48
Boala de care suferă Sorina Pintea a transformat-o total. Fostul ministru, de nerecunoscut în ultimele apariții. Galerie foto GALERIE FOTO
Boala de care suferă Sorina Pintea a transformat-o total. Fostul ministru, de nerecunoscut în ultimele apariții. Sursa foto: Inquam photos / Captură video

Boala de care suferă Sorina Pintea se numește dermatomiozită, o afecțiune caracterizată în principal prin inflamarea muşchilor, care determină apariţia unor iritaţii la suprafaţa pielii și umflarea feței.

Fostul ministru al Sănătății arată de nerecunoscut

Dacă până acum 3 luni Sorina Pintea prezenta aceleași trăsături fizice ca și acum câțiva ani, corpul acesteia a suferit transformări radicale din cauza bolii.

Din ultimele apariții în presă se poate observa cum Sorina Pintea s-a schimbat fizic, mai ales în zona feței, o consecință a dermatomiozitei, afecțiune cu care a fost diagnostică spre finalul anului trecut.

“Imediat după instalarea mea la Ministerul Sănătăţii, mai exact pe data de 5 martie 2018, din cauza lipsei imunoglobulinelor, am activat Mecanismul de Protecţie Civilă al Uniunii Europene. În ultima parte a mandatului, am început să mă simt din ce în ce mai rău, dar am crezut că această stare se datorează oboselii.

În data de 5 noiembrie 2019, am primit un diagnostic de boală gravă autoimună, urmând imediat tratamentul specific, printre care şi cel cu imunoglobuline. Eu am încredere în sistemul medical din România, aşa că am ales să mă tratez la noi în ţară, într-un spital de stat”, a scris fostul ministru al Sănătăţii pe Facebook, în momentul în care a primit diagnosticul.

Boala de care suferă Sorina Pintea

Ulterior, Sorina Pintea a confirmat că suferă de dermatomiozită, o boală rară, caracterizată de slăbiciune musculară şi miopatie inflamatorie, adică inflamarea muşchilor, care determină apariţia unor iritaţii la suprafaţa pielii.

Boala este mai comună în cazul femeilor cu vârsta între 40 şi 60 de ani, iar simptomele pot fi ameliorate cu ajutorul anumitor medicamente sau prin fizioterapie, potrivit CSID.

Fața umflată este un simptom cunoscut în termeni medicali ca edem facial. Una dintre principalele afecțiuni sau condiții patologice care pot determina umflarea feței este și dermatomiozita, după cum se poate vedea din imaginile cu Sorina Pintea din ultimele luni.

Printre cele mai întâlnite simptome ale dermatomiozitei sunt modificările la nivelul pielii, care constau în iritaţii localizate în jurul pleopelor, coatelor, genunchilor, pieptului sau spatelui, însoţite de mâncărime.

Boala de care suferă și Sorina Pintea se manifestă prin slăbiciune musculară, care se agravează în timp şi care debutează la nivelul gâtului sau braţelor, extinzându-se treptat la nivelul picioarelor.

În ameliorarea bolii sunt folosite diverse terapii cu medicamente precum prednison, azatioprină, metrotrexat, rituximab, hidroxiclorochina, folosirea de creme şi loţiuni de protecţie solară, fizioterapie și logoterapie.

În eventualitatea formării unor depozite de calciu sub piele, o formă de manifestare a bolii, medicul poate decide înlăturarea acestora pe cale chirurgicală.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×