Boala care face ravagii în rândul tinerilor! A murit după ce și-a sărutat iubitul

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
17/12/2019, 11:11
Boala care face ravagii în rândul tinerilor! A murit după ce și-a sărutat iubitul GALERIE FOTO
Adolescenta a încetat din viață la câteva zile după ce și-a sărutat iubitul. Sursa foto - facebook

Boala care face ravagii în rândul tinerilor a lovit de data aceasta în Statele Unite ale Americii. O adolescentă din Florida a murit din cauza mononucleozei, o boală considerată comună și care, culmea, se ia prin sărut.

Boala care face ravagii în rândul tinerilor!

Ariana Rae Delfs, în vârstă de 17 ani, a avut simptome asemănătoare răcelii timp de trei săptămâni înainte să se stingă din viață. Aceasta acuza o durere constantă de cap, povestește tatăl ei. Într-un final, tânăra a mers la spital după ce le-a zis părinților că simte că o ia o răceală foarte puternică.

Analizele făcute de medici i-au ieșit bine inițial. „Într-o seară, nu demult după vizita la medic, a început să se vomite constant. Ne-am îngrijorat, așa că în următoarea dimineață am zis să mergem la medic”, își amintește tatăl fetei.

A murit după ce și-a sărutat iubitul

Ariana a început să aibă simptome mai severe, inclusiv amorțirea membrelor și vorbea neinteligibil. Pe moment, medicii au crezut că este vorba despre un accident vascular cerebral și au trimis-o de urgență la o altă unitate medicală specializată. Abia în ultimele zile de viață, medicii au descoperit cauza reală a stărilor fetei.

„Ea avea de fapt mono și infecția cu Epstein-Barr, care este mononucleoză”, povestește tatăl ei. Din păcate, Ariana a mai stat trei zile în spital după care medicii au luat decizia de a o deconectata de la aparate.

„Creierul ei era atât de umflat încât nu mai putea funcționa și a suferit astfel leziuni cerebrale. Așa că am luat decizia că e timpul să o deconectăm de la aparate”, adaugă tatăl.

Familia ei  strânge acum fonduri pentru a-i dona mai departe în domenii pe care fata le iubea, precum muzica și sportul. Trebuie specificat că mononucleoza, cunoscută și ca boala sărutului, este o infecție cel mai des cauzată de virusul Epstein-Barr.

Deloc surprinzător, acesta poate fi transmis prin salivă. Boala este una foarte comună în rândul adolescenților și al adulților tineri. În mod normal, aceasta trece de la sine fără niciun alt tratament. Mai mult de atât, mulți dintre purtători nici nu știu vreodată că au suferit de așa ceva.

Trebuie să știți că boala se manifestă prin oboseală extremă, slăbiciune musculară, febră, dureri în gât, dureri de cap, umflarea ganglionilor, umflarea ficatului și a splinei, dar și scăderea apetitului.

În acest moment nu există un tratament specific pentru mononucleoză, antibioticele nefiind eficiente în cazul acesta. În cazuri rare, la fel ca cel prezentat, mononucleoza poate fi, din păcate, fatală.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×