De-a lungul timpului, oameni din întreaga lume au recurs la nenumărate metode pe cât de inedite, pe atât de controversate, în speranța că astfel vor reuși să trăiască veșnic sau măcar să-și prelungească semnificativ durata de viață. Așa a luat naștere și biohacking-ul, mișcare ce capătă pe zi ce trece adepți de pe întreg mapamondul.
Tineri din întreaga lume își implantează cipuri sub piele pentru „upgradarea” corpului
Concret, tot mai mulți tineri au îmbrățișat ideea potrivit căreia odată cu implantarea unor cipuri sub piele își vor păstra sănătatea intactă pentru o perioadă mult mai lungă de timp, cu ajutorul tehnologiei experimentale pe care fiecare dintre aceștia o introduce astfel în organism.
Vladislav Zaitsev, unul dintre inițiatorii biohackingul-ui susține că tehnica specială originară din Silicon Valley, Statele Unite ale Americii, nu doar că sporește speranța de viață a celor care o folosesc, dar le permite și să studieze markerii biochimici ce țin de vârsta lor biologică.
„Înarmat” cu un bisturiu, tânărul rus face o mică incizie în partea de piele dintre degetul mare şi cel arătător, după care implantează acolo un cilindru de sticlă. Printre „clienții” săi se numără și Alexei Rautkin, un programator de 24 de ani, entuziasmat la gândul că și-ar putea prelungi considerabil viața cu ajutorul tehnologiei.
„M-am decis să îmi fac un astfel de implant în urmă cu mult timp. Este convenabil şi există şi un fel de exclusivitate pentru că nu prea multă lume are astfel de implanturi”, a declarat tânărul biohacker în presa rusă.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ia-ți prima de meci de la MaxBet! Bonus de bun venit 3 în 1: 1000 lei sport + 444 rotiri gratuite + 50 lei la loterii
Mișcarea se răspândește rapid. A ajuns chiar și pe rețelele de socializare
Chiar dacă nu putem aprecia cu exactitate numărul celor care au ales să-și implanteze cipuri sub piele în speranța că astfel vor trăi mai mult, un lucru e cert: mișcarea se răspândește rapid și capătă adepți pe zi ce trece, atât în Rusia, cât și la nivelul întregii lumi.
Există deja nenumărate discuții pe rețele de socializare, conferințe, dar și firme care vin în întâmpinarea doritorilor. De altfel, Zaitsev a renunțat la facultatea de medicină pentru a se dedica biohackingul-ului și, implicit, pentru a învăța diverse tehnici de inserare a microcipurilor sub piele.
Tânărul a devenit celebru în mediul online în 2015, când a realizat un experiment cel puțin inedit. După ce a scos cipul dintr-un abonament la metroul din Moscova, l-a dizolvat în acetonă, l-a îmbrăcat în silicon, pentru ca mai apoi să îl introducă în propria mână.
Vizibil chiar și acum, discul a fost reprogramat pentru a funcționa asemenea unui card bancar. Totodată, rusul și-a introdus magneți în vârful fiecărui deget, pentru a-și surprinde invitații cu diverse trucuri la petreceri.
Potrivit acestuia, unul dintre scopurile biohackingul-ui este acela de a facilita activitățile de zi cu zi cu ajutorul tehnologiei. Conform informaţiilor obţinute din comunităţile online, în jur de 1000 de ruşi au fost deja „cipaţi”. Majoritatea îşi implantează carduri de acces pentru serviciu sau pentru transportul în comun. Există și persoane care preferă să își instaleze magneți ce vibrează atunci când merg spre nord.
Peste tot în lume, microcipurile sunt folosite pentru a porni maşini, telefoane, calculatoare sau imprimante. De asemenea, ele pot monitoriza temperatura corporală şi pot stoca informaţii medicale sau financiare. În plus, s-au dovedit extrem de utile pentru magicienii profesioniști, care își pot face trucurile cu mai mare ușurință.
Potrivit antreprenorului Stanislav Skakun, această activitate poate prelungi viața chiar și pentru mii de ani, idee cunoscută sub numele de transumanism. „Noi credem că îmbrătrânirea a fost introdusă în genomul nostru sub forma unui program, iar singură metodă pentru a o preveni este să spargem acest program”, a mai spus acesta.