Bilanţul numărului persoanelor decedate de gripă a ajuns la 57 în România

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
09/03/2020, 15:09
Bilanţul numărului persoanelor decedate de gripă a ajuns la 57 în România
Numărul persoanelor decedate de gripă a ajuns la 57 în România. Sursa foto: monitorulcj.ro

Numărul persoanelor decedate de gripă, până în prezent, se ridică la 57 de victime, a anunţat, luni, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

57 de oameni au murit de gripă în ţara noastră

În sezonul de gripă 2019-2020 au murit până în prezent 57 de persoane, informează autorităţile din România.  Ultima victimă a gripei sezoniere este un bărbat de 60 de ani din judeţul Argeş.

Acesta a fost confirmat cu virusul gripal de tip A, subtip (H1)pdmo9. Bărbatul era cunoscut cu antecedente medicale, suferea şi de alte boli. De asemenea, bărbatul de 60 de ani nu fusese vaccinat antrigripal.

Numărul deceselor cauzate de cooronavirus, 15 milioane în cel mai fericit caz

Experții Universităţii Naționale din Australia au făcut mai multe scenarii posibile pentru epidemia globală de coronavirus. Sstfel, cel mai fericit scenariu este acela în care 15 milioane de oameni vor muri, iar economia mondială va suferi pierderi de 2,4 trilioane de dolari.

Scenariile noastre arată că chiar în cazul în care epidemia ar fi controlată, ea va avea un impact semnificativ asupra economiei pe termen scurt”, a declarat profesorul Warwick McKibbin, unul dintre autorii studiului.

Chiar și în cazul cel mai optimist, impactul economic va fi enorm și este necesar ca țările să lucreze împreună pentru a limita pagubele potențiale cât mai mult posibil”, a adăugat profesorul.

Sunt necesare investiții mai mari în sănătatea publică, în special în țările sărace. Este prea târziu să mai închidem granițele, pe măsură ce boala a ajuns în multe țări, iar pandemia globală a început”, a mai spus McKibbin.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×