Numărul persoanelor decedate de gripă, până în prezent, se ridică la 57 de victime, a anunţat, luni, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.
57 de oameni au murit de gripă în ţara noastră
În sezonul de gripă 2019-2020 au murit până în prezent 57 de persoane, informează autorităţile din România. Ultima victimă a gripei sezoniere este un bărbat de 60 de ani din judeţul Argeş.
Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURIAcesta a fost confirmat cu virusul gripal de tip A, subtip (H1)pdmo9. Bărbatul era cunoscut cu antecedente medicale, suferea şi de alte boli. De asemenea, bărbatul de 60 de ani nu fusese vaccinat antrigripal.
Numărul deceselor cauzate de cooronavirus, 15 milioane în cel mai fericit caz
Experții Universităţii Naționale din Australia au făcut mai multe scenarii posibile pentru epidemia globală de coronavirus. Sstfel, cel mai fericit scenariu este acela în care 15 milioane de oameni vor muri, iar economia mondială va suferi pierderi de 2,4 trilioane de dolari.
”Scenariile noastre arată că chiar în cazul în care epidemia ar fi controlată, ea va avea un impact semnificativ asupra economiei pe termen scurt”, a declarat profesorul Warwick McKibbin, unul dintre autorii studiului.
- Ilie Năstase, viață amoroasă zbuciumată! Câte soții a avut fostul mare tenismen român
- Ana Morodan a fost deconspirată! Ce obicei bizar are „Contesa Digitală”
- La asta sigur nu te-ai fi așteptat! Un papagal latră laolaltă cu câinii pentru a proteja casa stăpânului VIDEO
- Mihaela Rădulescu le răspunde subtil celor care o critică: „Câtă energie consumăm judecând”
- Loteria online te face miliardar. Cote de la 3,90 la 135.000 pentru câștiguri fabuloase la Keno Polonia!
”Chiar și în cazul cel mai optimist, impactul economic va fi enorm și este necesar ca țările să lucreze împreună pentru a limita pagubele potențiale cât mai mult posibil”, a adăugat profesorul.
”Sunt necesare investiții mai mari în sănătatea publică, în special în țările sărace. Este prea târziu să mai închidem granițele, pe măsură ce boala a ajuns în multe țări, iar pandemia globală a început”, a mai spus McKibbin.