Bicarbonatul de sodiu te scapă de petele de pe haine. Cum trebuie folosit

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
01/09/2019, 11:09
Bicarbonatul de sodiu te scapă de petele de pe haine. Cum trebuie folosit
Bicarbonatul de sodiu îți face hainele mai curate. Sursa foto: kfetele.ro

Dacă ți-ai pătat haina preferată și nu reușești cu niciun chip să o cureți, stai fără grijă, pentru că avem soluția perfectă. FANATIK îți dezvăluie un truc foarte simplu la care apelau adesea bunicile noastre. Secretul constă în adăugarea bicarbonatului de sodiu.

Cum să scapi de petele de pe haine cu ajutorul bicarbonatului de sodiu

Pe lângă faptul că vorbim despre o soluție naturală și mai puțin costisitoare, bicarbonatul de sodiu s-a dovedit în majoritatea cazurilor o variantă mult mai eficientă, în comparație cu clasicele soluții de curățat, majoritatea dăunătoare pentru organism.

Dacă pata de ulei, spre exemplu, nu este prea mare, pentru început încearcă să scoți cât mai multă grăsime sau ulei cu o cârpă sau o hârtie. Apoi, acoperă pata cu puțin bicarbonat, produs absorbant numai bun în astfel de cazuri. Așteaptă câteva minute, să acționeze, după care adaugă puțin detergent de rufe și apă pe pata respectivă şi freacă ușor.  În cele din urmă, spală haina pătată și apoi va fi ca nouă.

Cum să-ți speli hainele cu bicarbonat de sodiu. Sursa foto: click.ro
Cum să-ți speli hainele cu bicarbonat de sodiu. Sursa foto: click.ro

Bicarbonatul de sodiu face minuni pentru părul tău

Pe lângă îndepărtarea petelor de pe haine, bicarbonatul de sodiu este un aliat de nădejde și când vine vorba de spălarea părului. Tratamentele pentru regenerarea firului de păr se pot dovedi adevărate corvoade, dacă nu apelezi la soluțiile potrivite. De cele mai multe ori, în saloanele de înfrumusețare se optează pentru variante nu tocmai sănătoase, care nu doar că nu au efectul scontat, ba chiar produc serioase neplăceri la nivelul acestei zone extrem de sensibile.

Trebuie doar să mixezi o parte de bicarbonat de sodiu şi trei părţi cu apă într-un bol. În cazul în care ai părul peste umeri, îți recomandăm să măreşti cantitatea la trei linguri de praf şi nouă de apă. Aplică acest amestec pe părul ud sau chiar uscat şi masează de la rădăcini până la vârfuri. Așteaptă în jur de trei minute pentru ca soluția să acționeze și apoi clătește cu apă călâie.

Dacă totuși nu vrei să renunţi la şamponul tău, poţi adăuga patru linguri de pulbere şi vei observa că după fiecare spălare, părul va fi mult mai sănătos. În plus, aspectul de păr gras va deveni istorie și vei scăpa definitiv de mătreața care te punea adesea în tot felul de situații jenante. Apelează cu încredere la bicarbonatul de sodiu și vei fi umită de rezultate.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×