Bicarbonatul de sodiu, ingredientul secret din bucătărie! Face prăjiturile pufoase

Alexa Serdan    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri mondene
16/07/2019, 12:13
Bicarbonatul de sodiu, ingredientul secret din bucătărie! Face prăjiturile pufoase
Bicarbonatul de sodiu face prăjiturile pufoase și gustoase. Sursa foto. pixabay.com

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient minune și poate fi folosit la numeroase treburi casnice, de la curățenie, spălat rufe până la prepararea prăjiturilor. Orice gospodină are în bucătărie bicarbonat de sodiu. Iată trucul cu bicarbonat de sodiu care face prăjiturile pufoase. 

Bicarbonatul de sodiu face prăjiturile pufoase

Dacă vrei să faci prăjituri gustoase care să fie lăudate de toți membrii familiei trebuie să ții cont de câteva sfaturile simple. În primul rând trebuie să alegi un bicarbonat de sodiu de calitate. În cazul în care vrei să știi dacă mai este valabil poți verifica acest lucru punând puțin bicarbonat de sodiu în apă fierbinte. Dacă nu se produc bule în apă, atunci bicarbonatul de sodiu a expirat.

Gospodinele trebuie să fie atente și la cantitatea pe care o folosesc. Este foarte important atunci când ne apucăm să pregătim o prăjitură să respectăm în tocmai rețeta și cantitățile. Orice gospodină care se respectă are în bucătărie un mic cântar unde măsoare ingredientele.

Spre exemplu, dacă folosiți prea mult bicarbonat de sodiu s-ar putea să aveți surprize și prăjiturile să nu fie deloc pufoase, ba dimpotrivă aluatul nu va crește. Un alt secret în ceea ce privește prăjiturile pufoase ar fi să nu deschideți ușa de la cuptor cât timp acestea se coc.

Cum testezi bicarbonatul de sodiu
Iată câteva sfaturi pe care orice gospodină trebuie să le respecte dacă vrea să obțină prăjituri pufoase. Sursa foto: pixabay.com

La ce trucuri mai apelează gospodinele când pregătesc prăjituri

Gospodinele știu că o prăjitură nu trebuie scoasă din cuptor mai devreme decât trebuie. Dacă timpul de coacere este de 30 de minute nu este cazul să ne grăbim să verificăm dacă prăjitura s-a copt. Ai răbdare până când timpul de coacere s-a încheiat și abia apoi testează prăjitura cu o scobitoare. În cazul în care scobitoarea iese curată înseamnă că prăjitura este gata.

Un alt truc de care multe gospodine nu ține cont ar fi scoaterea prăjiturii din tava de copt. Mare atenție: prăjitura se scoate din tavă abia după ce s-a răcit! Blatul îți pierde volumul atunci când încercăm să desprindem prăjitura de pe pereții tăvii.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×