Bicarbonatul de sodiu, eficient şi ca dezinfectant sau înălbitor pentru perne

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
21/10/2019, 10:48
Bicarbonatul de sodiu, eficient şi ca dezinfectant sau înălbitor pentru perne
Bicarbonatul de sodiu acționează ca dezinfectant și înălbitor. Sursa foto: adevarul.ro

Dacă ești în căutarea unei metode eficiente și sănătoase prin care să cureți și să dezinfectezi pernele pe care dormi, bicarbonatul de sodiu este soluția ideală. Datorită acestui compus chimic nelipsit din bucătăria oricărei gospodine, nu va mai fi nevoie să cheltui o groază de bani pe tot felul de soluții care, pe lângă faptul că nu au niciun efect, îți pot provoca și numeroase neplăceri.

Bicarbonatul de sodiu albește și dezinfectează pernele

De altfel, medicii recomandă ca pernele să fie curățate periodic, măcar la interval de o lună, pentru a evita apariția problemelor de sănătate. Înainte de a lua, însă măsuri drastice, îți propunem să încerci trucul nostru pe bază de bicarbonat de sodiu și vei vedea că astfel vei ține toți germenii la distanță.

Vorbim despre un amestec de bicarbonat de sodiu cu oţet alb ce are ca rezultat un produs 100% natural pentru a albi şi a înmuia pernele. Trebuie să știi că aceste două ingrediente aparent banale au proprietăţi antibacteriene şi de albire care facilitează îndepărtarea murdăriei şi a petelor de transpiraţie. Pentru a prepara soluția magică, pune pernele în maşina de spălat şi, de îndată ce sunt acoperite complet de apă, adaugă bicarbonatul şi oţetul alb. Așteaptă până la finalizarea ciclului complet de spălare, apoi lasă-le să se usuce la soare și ai scăpat de probleme.

Cu puțin bicarbonat, pernele tale vor fi ca noi. Sursa foto: antena3.ro
Cu puțin bicarbonat, pernele tale vor fi ca noi. Sursa foto: antena3.ro

Bicarbonatul de sodiu te scapă de mirosul neplăcut al picioarelor

Pe lângă dezinfectarea și albirea pernelor, biacarbonatul de sodiu face minuni și când vine vorba despre îndepărtarea mirosului neplăcut al picioarelor după o zi lungă și obositoare la locul de muncă. Ai nevoie doar de binecunoscutul compus chimic nelipsit din bucătărie și o jumătate de litru de lapte.

Tot ce trebuie să faci este să torni laptele într-un lighean, adăugând apoi două sau trei linguri de bicarbonat de sodiu. Amestecă puțin lichidul astfel obținut și baia este pregătită. După ce ai înmuiat picioarele vreme de cinci sau zece minute, spală-le cu apă călduță, șterge-le cu un prosop și aplică puțină cremă hidratantă. În plus, bătăturile vor dispărea ca prin minune în foarte scurt timp, iar picioarele tale vor deveni mai fine.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×