BEC, decizie de ULTIMĂ ORĂ înainte de alegerile prezidenţiale! Nu se vor mai anunţa rezultatele provizorii

Alex Năstase  
înStiri de ultima ora
05/11/2019, 16:15
BEC, decizie de ULTIMĂ ORĂ înainte de alegerile prezidenţiale! Nu se vor mai anunţa rezultatele provizoriiGALERIE FOTO
Alegerile prezidențiale au loc în această săptămână. Sursa foto - facebook

BEC a luat o decizie de ULTIMĂ ORĂ înainte de alegerile prezidenţiale! Astfel, conform Biroului Electoral Central în ziua în care vor fi organizate alegerile pentru a se decide șeful statului, vor fi publicate pe internet numai rezultatele parţiale şi finale. Anunțul a fost făcut de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, care a ținut să specifice că, în prezent, nu există cerinţe operaţionale care să permită STS centralizarea rezultatelor provizorii de la nivelul secţiilor de votare.

BEC, decizie de ULTIMĂ ORĂ înainte de alegerile prezidenţiale!

Trebuie să știți că precizarea STS vine în urma solicitărilor referitoare la modul de publicare pe internet a datelor privind centralizarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale din luna noiembrie. ”Serviciul de Telecomunicaţii Speciale realizează publicarea pe internet a datelor aferente procesului electoral din luna noiembrie 2019 conform cerinţelor operaţionale reieşite din hotărârile AEP şi deciziile BEC.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Până în acest moment, nu au fost adresate către STS cerinţe operaţionale din care să reiasă că rezultatele provizorii vor fi publicate. În consecinţă, până în acest moment, rezultă că vor fi publicate numai rezultatele parţiale şi finale”, arată STS. Serviciul De Telecomunicații Speciale a precizat și că vor fi diferenţe între modul de afişare a rezultatelor la alegerile prezidenţiale faţă de alegerile europarlamentare.

Nu se vor mai anunţa rezultatele provizorii

”STS nu are cerinţe operaţionale pentru publicarea rezultatelor provizorii, iar responsabilitatea publicării datelor aparţine AEP şi BEC. (…) Aplicaţiile dezvoltate de STS permit publicarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale cu aceeaşi transparenţă şi vizibilitate ca în cazul alegerilor europarlamentare. Considerăm că nepublicarea rezultatelor provizorii nu asigură acelaşi nivel de transparenţă ca în cazul alegerilor din 26 mai.

De asemenea, considerăm că nivelul de transparenţă realizat prin publicarea rezultatelor provizorii trebuie să fie acelaşi pentru toate categoriile de public. În momentul de faţă, nu există cerinţe operaţionale care să permită STS centralizarea rezultatelor provizorii de la nivelul secţiilor de votare”, a mai menționat STS.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×