Bebeluş de trei luni mort cu zile într-un spital din Suceava. Părinţii copilului nu au obţinut la timp actele medicale pentru o a doua opinie medicală

Daniel Scripcaru  
înStiri de ultima ora
17/02/2020, 15:52
Bebeluş de trei luni mort cu zile într-un spital din Suceava. Părinţii copilului nu au obţinut la timp actele medicale pentru o a doua opinie medicală
Bebeluş mort la Suceava

Un bebeluş de trei luni din Suceava a murit suferind de o gravă malformaţie la inimă. Părinţii copilului au cerut medicilor din Suceava duplicat după actele medicale ale micuţului pentru o obţine a doua opinie medicală, dar acestea au fost eliberate prea târziu, micuţul murise. În plus, pentru duplicarea actelor părinţii au trebuit să plătească o sumă de bani.

Copilul suferea de o gravă malformaţie a inimii

Un copil de trei luni a murit de o gravă malformaţie a inimii. Părinţii micuţului au cerut medicilor din Suceava copii după actele medicale ale copilului, dar acestea au fost emise după câteva zile şi contracost.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Părinţii vroiau să obţină o a doua opinie medicală de la alt medic, însă nu au mai apucat. Până la eliberarea copiilor după actele medicale ale copilului şi care au fost şi contracost, acesta a murit. Tristul caz a fost prezentat de asociația ”Inima Copiilor”.

Un copil de trei luni a murit sâmbătă dimineață într-un spital din România. Moartea lui – după o suferință cumplită – a fost precedată de o situație absurdă, birocratică. Am vrea să o sistăm. Încercăm să schimbăm ceva pentru copilul de trei luni care a murit ieri dimineață într-un spital din România. Cine ni se alătură?

Duplicatele actelor medicale au sosit când deja micuţul era mort

Niște părinti amărâți al unui nou-născut cu malformație complexă la inimă nu au putut scoate un duplicat după actele medicale ale copilului fără să plătească o taxă impusă de Consiliul Județean Suceava printr-o hotărâre.

Părinții au înțeles situația critică a copilului lor – internat la terapie intensivă, dar voiau – conform dreptului pe care îl au – să mai ceară o opinie medicală. Nu pot fi judecați pentru asta.

Au cerut copie sau referat medical după fișa medicală a pacientului și s-au lovit de refuz motivat de lege: aceasta se poate elibera doar în baza unei cereri la secretariatul spitalului și plătind o taxă care poate varia între 10 lei și 50 lei. “E un serviciu la cerere și se plăteste”, e justificarea departamentului financiar din unitatea medicală, invocând HCJ 216/27.11.2019.

Familia a plătit taxa, a completat cererea și a primit și referatul după câteva zile. La 48 de ore de la primirea hârtiei, copilul s-a dus.

Întrebare:
1. Există un Ordin de ministru 1410 / 2016, emis în mandatul lui Vlad Voiculescu, care prevede că actele medicale solicitate se eliberează la cerere (anexa 3) în maximum 48 de ore. De cine ascultă o unitate medicală de stat? De un Ordin de ministru sau de o Hotărâre a Consiiului Județean?
2. Dacă situația e gravă, de ce atâta ambiție să ții de o procedură birocratică?

Prieteni, distribuiți această postare. Poate ajunge la Suceava și această taxă impusă de Consiliul Județan va fi anulată. Mulțumim! #share #fărăTaxe #birocrațieabsurdă”, se arată în postarea distribuită de asociația Inima Copiilor.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×