Bătrânul ARO s-a reinventat! Imagini de senzație! Cât costă noul ARO

Ana Chivu   
în Imagini de ultima ora
08/12/2018, 15:34
Bătrânul ARO s-a reinventat! Imagini de senzație! Cât costă noul ARO GALERIE FOTO
Noul ARO e gata! Acum se numește ARO Camarad

ARO, readus la viață! Acum se numește ARO Camarad și realizarea unui nou concept creat de un grup de studenți de la Facultatea de Mecanică. Proiectul de teren al acestora s-a finalizat acum, în 2018. „Am găsit un ARO cu şasiu lung, a fost varianta de 5 locuri cu ladă în spate pe care l-am dezechipat. Am început să modelăm restul caroseriei. Am trecut la piese gata făcute pe care le-am modificat. A trebuit să improvizăm”, a declarat profesorul universitar Adrian Sachelarie, pentru Digi24.

Costul unei astfel de mașini este cuprins între 15.000 și 20.000 de euro, conform estimărilor studenților. Prima mașină 4X4 a fost scoasă la uzina de la Câmpulung-Muscel în anul 2957, mai apoi s-au fabricat peste 380.000 de vehicule. Două treimi dintre mașini au fost exportate în peste 110 țări.

ARO, noul model!

Proiectul de teren al studenților de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi din Iași s-a finalizat! Aceștia lucrează la noul model ARO încă din anul 2013. Ideea ARO Camarad a fost lansată cu ajutorul unui concurs de design auto, „ARO Revolution”.  „Mult de lucru nu mai este, dorinţa mea de acum este să o omologăm, să mergem cu ea pe stradă, cu numere româneşti, acesta ar fi un pas cu adevărat important. Dacă nu ne iese asta, nu am făcut nimic. Să fim clari, mă pot omologa în Republica Moldova sau altundeva, dar e jenant, nu credeţi? Cum să fac o maşină care a plecat de la o idee frumoasă, românească, şi să fie cu numere străine? Dacă ar fi finanţare să o omologăm, am putea merge să arătăm maşina şi altora şi să le spunem: «uite, alţii au ştiut să distrugă industria, iar alţii cu o mână de entuziaşti, în condiţii care nu sunt de uzină, au făcut o maşină”, a declarat coordonatorul.

Noul model ARO
Noul model ARO

„O să fiu sincer ce la început, anul trecut am avut altă echipă care nu s-a ridicat la aşteptările mele şi m-am cam supărat puţin. Am avut norocul să dau în urmă cu trei ani peste un nucleu de tineri entuziaşti şi pricepuţi, dar aceştia şi-au susţinut lucrarea de licenţă şi au plecat din ţară. Proiectul a fost o bună rampă de lansare pentru ei. Cred că doar unul dintre ei mai este în România, dar sigur pleacă şi el.

Nu îi poţi ţine aici pentru că nu sunt urechişti, chiar se pricep şi normal că se duc unde le este mai bine. Până nu îmi găsesc nişte băieţi care să fie cel puţin la fel cu cei care au început, nu prea putem face nimic. Deocamdată, proiectul stagnează. Şi din lipsă de fonduri, dar şi din lipsa băieţilor pe care nu îi mai am acum. Ei sunt ciclici, o dată mai buni, o dată mai puţini entuziaşti. Am alţii care sunt implicaţi cu proiectele lor şi nu am cum să îi conving să le lase. Stăm cu el aşa cum l-am lăsat”, a spus Adrian Sachelarie, coordonatorul proiectului și fostul preodecan al Facultății de Mecanică.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×