Bătaia cu bâte de la Ruginoasa: „Dacă nu ne batem, nu simţim că-i Revelionul”. VIDEO

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
31/12/2018, 19:52
Bătaia cu bâte de la Ruginoasa: „Dacă nu ne batem, nu simţim că-i Revelionul”. VIDEO GALERIE FOTO
Ce s-a întâmplat în acest an cu bătaia cu bâte de la Ruginoasa

Bătaia cu bâte de la Ruginoasa nu a mai avut loc în acest an, după ce forţele de ordine s-au mobilizat şi nu i-au lăsat pe localnici să se lovească în cap cu bâtele, aşa cum este tradiţia şi cum se proceda în trecut. Localnicii se plâng de intervenţia jandarmilor şi spun că pentru ei nu este Revelion dacă nu există bătaia cu bâte.

În anii trecuţi, confruntările erau atât de brutale încât bărbaţii ajungeau la spital cu răni grave. Acum, forţele de ordine i-a temperat de localnici, care voiau să se încaiere, cei din deal, cu cei din vale, şi în cele din urmă a fost evitată bătaia.

Ce s-a întâmplat cu bătaia cu bâte de la Ruginoasa

Forţele de ordine s-au mobilizat exemplar, iar timp de o oră tinerii au tot încercat să ajungă la duşmani şi să-i înfrunte, însă jandarmii nu le-au dat voie. „Ne pare rău că nu le dă voie un pic să se întâlnească. Mai mult de 10 minute nu durează. Nu e tradiţie la noi dacă nu ne bătem oleacuţică, nu-i Anul Nou, nu simţim noi că-i Revelionul. Deci trebuie să ne atingem oleacă, să ne ciondănim”, s-a plâns un localnic, completat de un altul:

„Dacă aşa e tradiţia. Civilii îi încurajează. Se pare că autorităţile nu-i mai lasă să se întâlnească. Poate e mai bine. Sunt mulţi nemulţumiţi, dar asta e.”

Pentru a opri bătaia de la Ruginoasa, au fost mobilizaţi 160 de poliţişti şi jandarmi: „Au venit, au colindat, s-au întors, au avut tendinţa să revină, dar în cele din urmă şi-au continuat drumul spre casă”, a declarat plutonier Alexandru Morminte, purtător de cuvânt Jandarmeria Bacău.

„Încercăm să intrăm într-o normalitate de fapt şi lucrurile să revină la nivelul anilor la care suntem noi”, a spus şi Dănuţ Nechifor, primarul din comunca Ruginoasa.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×