Nu scăpăm de Jandarmerie nici la metrou. Stațiile Metrorex vor fi păzite de jandarmi

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
21/11/2018, 16:11
Nu scăpăm de Jandarmerie nici la metrou. Stațiile Metrorex vor fi păzite de jandarmi
Jandarmii au intervenit

Paza la metrou va fi asigurată de Jandarmerie, așa că stațiile Metrorex vor fi păzite bine. Prin promulgarea proiectului de modificarea Legii de Înființare a Jandarmeriei Române, Camera Deputaților a decis ca Jandarmeria Română să se asigure de protecția la Metrorex. Într-un comunicat Metrorex, transmis miercuri, 21 noiembrie, se arată că în termen de 30 de zile se va aproba și implementa noua prevedere legislativă. ”Camera Deputaților a promulgat modificarea Legii de Înființare a Jandarmeriei Române pentru asigurarea serviciilor de pază la Metrorex SA. În termen de 30 de zile se va aproba prin Hotărâre de Guvern modul în care se va implementa prevederea legislativă menţionată. Hotărârea de Guvern va reglementa asigurarea pazei şi protecţiei obiectivelor, bunurilor şi valorilor aparţinând Metrorex SA, cu efective de jandarmi”, este scris în comunicat.

În prezent, paza de la metrou este asigurată de o firmă privată de securitate, iar asta după lungile discuții din anul precedent. Pe data de 06.07.2017, Metrorex SA a lansat o licitație pentru angajarea unei firme de pază, pentru o perioadă de șase luni. Atunci, serviciile acestora constau în 1.210.920 de ore, iar valoarea lor era de 16.972.254,72 lei, fără TVA.

Stațiile Metrorex vor fi păzite de jandarmi!

statiile metrorex vor fi pazite de jandarmi

În prezent, paza de la metrou este asigurată de o firmă privată de securitate

În jurnalul. ro, din luna septembrie, se arăta că valoarea contractului scos la licitație de Metrorex, în luna aprilie, se ridica la 154 de milioane de lei, iar finalizarea procedurilor a fost amânată la nesfârșit.  ”Banii sunt oferiţi prin prelungirea unui contract din 2015 care a încetat însă în iunie 2017. Pentru că nu mai avea capacitatea de asigura paza la standardele iniţiale impuse prin contract, firma a „beneficiat” şi de reducerea substanţială a numărului de ore pe care Nitro Guard Security SRL trebuie să le presteze, creându-se astfel breşe de securitate în funcţionarea metroului. Din motive neştiute, licitaţia pentru încheierea unui nou acord cadru este tergiversată. Între timp, situaţia a ajuns şi în atenţia MAI, care a dispus efectuarea unui control asupra serviciilor de pază şi securitate de la metrou”, conform sursei citate mai sus.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×