Bărbatul găsit spânzurat în unitatea militară din județul Cluj a fost identificat! Avea 4 1 de ani și nu era căsătorit

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
20/01/2020, 14:43
Bărbatul găsit spânzurat în unitatea militară din județul Cluj a fost identificat! Avea 4 1 de ani și nu era căsătorit
Caporalul Codruț Șuteu este militarul găsit spânzurat într-o încăpere a cazărmii. Sursa foto: Facebook

În cursul zilei de luni, 20 ianuarie, un bărbat a fost găsit spânzurat în unitatea militară din Someșeni, județul Cluj. Gestul necugetat i-a fost fatal, echipajele medicale ajunse de urgență la fața locului în urma unui apel la 112 nemaiputând face altceva decât să constate decesul. La doar câteva ore după tragicul eveniment, victima a fost identificată.

Caporalul Codruț Șuteu avea 41 de ani și trecuse cu brio ultimele teste psihologice

Potrivit ziardecluj.ro, este vorba despre caporalul Felician Codruț Șuteu, care lucra în cadrul unității militare ca operator de tehnică de comunicații. În vârstă de 41 de ani, acesta reușise să obțină rezultate excepționale la ultima testare psihologică, susținută în toamna anului trecut, iar motivele care l-au determinat să-și pună capăt zilelor sunt în continuare învăluite în mister, atât pentru apropiați, cât și pentru oamenii legii.

În această dimineață, la Unitatea Militară 1049, Regimentul 317 ISR Vlădeasa, a avut loc un tragic eveniment. Caporalul clasa a II-a, Șuteu Felician Codruț a fost găsit spânzurat într-una dintre încăperile din cadrul cazărmii. S-a apelat Serviciul de Urgență 112 și s-a anunțat serviciul medical din cadrul unității.

S-a încercat resuscitarea acestuia, însă, la ora 11:18 s-a declarat decesul militarului. Ne pare rău pentru tragicul eveniment, iar comanda unității transmite condoleanțe familiei îndoliate și suntem alături de familie cu tot ce putem.

Nu a avut probleme la serviciu, în ultimii șapte ani a primit numai calificativul foarte bun și nu știm ce l-a determinat să recurgă la acest gest tragic. Executa serviciu interior, era centralist, operator de tehnică de comunicații”, a transmis ofiţerul de relaţii publice din cadrul unităţii militare, Andreea Oniţa.

Procurorii militari au deschis o anchetă ce urmează să stabilească împrejurările în care  a avut loc tragedia

Potrivit unor surse militare, bărbatul declarase la ultimele teste psihologice că nu este căsătorit și nu are copii. În urma cercetărilor efectuate la fața locului, oamenii legii nu au găsit un bilet de adio, astfel că motivele din spatele sinuciderii rămân neclare. Ancheta urmează să stabilească împrejurările exacte în care s-a produs tragedia.

La data de 20.01.2020, ora 10:10, IPJ Cluj a fost sesizat despre faptul că, la o unitate militară din municipiul Cluj-Napoca, a fost găsit un soldat spânzurat. A fost trimis un echipaj la fața locului, a fost anunțată conducerea garnizoanei Cluj-Napoca și informat Parchetul Militar”, se arată în comunicatul transmis de Inspectoratul Județean de Poliție Cluj.

Astăzi, 20 ianuarie 2020, în jurul orei 10.10, pe timpul executării serviciului interior la U.M. 01049 Cluj-Napoca, caporalul clasa a II-a Felician-Codruț ȘUTEU a fost găsit spânzurat într-una din încăperile cazărmii unității.

Colegii au anunțat serviciul medical al unității și au apelat imediat Serviciul Unic de Urgență – 112, iar echipajul SMURD sosit la fața locului a constatat decesul militarului la ora 11.18. Militarul în vârstă de 42 de ani a fost încadrat operator de tehnică de comunicații din decembrie 2003, este necăsătorit și nu are copii”, a transmis și Ministerul Apărării.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×