Bărbat ucis de leul pe care îl ținea în curtea casei. L-a zgâriat cu labele până la moarte. Nenorocirea s-a întâmplat la 2 pași de România

Raluca Ogaru    Dan Stancu   
în Stiri de ultima ora
06/03/2019, 16:42
Bărbat ucis de leul pe care îl ținea în curtea casei. L-a zgâriat cu labele până la moarte. Nenorocirea s-a întâmplat la 2 pași de România GALERIE FOTO
Bărbat ucis de leul pe care îl ținea în curtea casei. L-a zgâriat cu labele până la moarte

Un bărbat  în vârstă de 33 de ani a fost sfâșiat de leul pe care îl ținea în curtea casei sale. Tragedia s-a petrecut la doi pași de România, iar știrea de senzație a făcut înconjurul lumii în doar câteva ore.

Bărbat ucis de leul pe care îl ținea în curtea casei. Animalul a fost omorât

Michal Prasek creștea leul care l-a ucis, dar și o leoaică pentru împerechere, în curtea casei sale dintr-o localitate din estul Cehiei. Leul îl cumpărase în 2016, iar leoaica – un an mai târziu. El și-a găsit sfârșitul în cușca leului, tatăl bărbatului declarând, ulterior, presei că ușa cuștii fusese încuiată pe dinăuntru, informează BBC News.

Sosiți la locul tragediei, polițiștii cehi au luat o decizie radicală. Au împușcat ambele animale. Măsura a fost necesară „pentru a putea ajunge la bărbat”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției. Localnicii și-au amintit că, anul trecut, Michal Prasek a mai fost implicat într-un incident. În vara lui 2018, un biciclist a intrat în leoaica pe care Prasek o scosese la plimbare în lesă.

Bărbat ucis de leul pe care îl ținea în curtea casei.
Bărbat ucis de leul pe care îl ținea în curtea casei.

În conflict cu autoritățile locale

Autoritățile din localitatea Zdechov și Michal Prasek s-au aflat într-un conflict prelungit din cauza celor două animale. În primă fază, primăria i-a interzis acestuia să amenajeze țarcuri pentru leu și pentru leoaică și a vrut să îl amendeze pentru creștere ilegală de animale.

Disputa a luat însă o turnură neașteptată. Tânărul Michal Prasek nu i-a lăsat însă pe reprezentanții primăriei să intre pe proprietate sa. Animalele nu au putut fi mutate la o grădină zoologică din acest motiv, dar și pentru că în Cehia nu prea există adăposturi alternative. Primarul din Zdechov, Tomas Kocourek, speră acum ca tragedia în care și-a pierdut viața tânărul de 33 de ani să contribuie la clarificarea procedurilor pentru evitarea unor incidente de acest gen.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×