Acuzații dure la adresa Spitalului Județean din Alba Iulia, după ce un bărbat care a ajuns la urgență cu dureri în gât a murit

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
25/01/2020, 17:52
Acuzații dure la adresa Spitalului Județean din Alba Iulia, după ce un bărbat care a ajuns la urgență cu dureri în gât a murit
Acuzații dure la adresa Spitalului Județean din Alba Iulia, după ce un bărbat care a ajuns la urgență cu dureri în gât a murit *foto: adevarul.ro

Caz șocant la Spitalul Județean Alba Iulia. Un bărbat de 38 de ani a murit în timp ce se afla la urgențe, acolo unde a ajuns din cauza unei dureri puternice de gât. Soția acestuia susține că bărbatul a fost lăsat să aștepte prea mult la triaj. Medicii susțin însă că ei și-au făcut datoria și că au intervenit chiar mai repede decât prevede protocolul.

Cum se apără oficialii de la Spitalul din Alba Iulia în fața acuzațiilor

Diana Mârza, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, a declarat pentru Mediafax că bărbatul a ajuns la spital la ora 19.27, iar după 9 minute i-a fost luată tensiunea şi măsurată saturaţia de oxigen. Pentru că valorile erau bune, medicii nu au considerat că reprezintă o urgenţă majoră.

Potrivit managerului, timpul de aşteptare prevăzut în astfel de cazuri este de 60 de minute, însă acesta a fost consultat de medici mult mai repede. Ulterior, bărbatul a intrat în stop cardiac chiar sub ochii doctorilor şi, deşi a fost resuscitat 40 de minute, nu a mai putut fi salvat.

„La ora 19.36, saturaţia era 97 la sută, tensiunea era 15 cu 7 şi temperatura 37, 1. La ora 19.54 pacientul deja era pe pat, deşi timpul de aşteptare pentru este de 60 minute. A fost diagnosticat cu edem glotic sever, adică inflamaţia laringelui în urma unei alergii. El a spus că la ora 14.00 luase o Amoxicilină pentru că-l durea capul.

La ora 20.25 i se agravează bursc starea şi intră în stop-cardio respirator. Atunci, trei medici încearcă să-l intubeze, edemul era destul de sever şi nu mai reuşesc, îi fac apoi traheostomă să poată respira şi, intrând în stop, îi fac apoi resuscitare timp de 40 minute, însă fără succes. Timpii pe care vi-i spun sunt de pe camerele de supraveghere”, a spus managerul SJU Alba, potrivit sursei citate.

DSP Alba a deschis o anchetă, iar soția bărbatul a depus o plângere la poliție

Soţia bărbatului care a murit a depus o plângere la poliție, în ciuda opiniei autorităților. „Până în prezent a fost înregistrată o plângere depusă de către soţia persoanei decedate. A reclamat faptul că bolnavul nu a fost preluat în timp util şi a aşteptat prea mult până să i se acorde îngrijirile medicale. S-a întocmit un dosar penal în care cercetările sunt efectuate in rem pentru ucidere de culpă şi aşteptăm rezultatele necropsiei”, a declarat Luminiţa Prodan, purtătorul de cuvânt al IPJ Alba.

De asemenea, și Direcţia de Sănătate Publică Alba s-a autosesizat şi a deschis o anchetă. Inspectorii sanitari au văzut fişa bărbatului şi au confruntat-o cu imaginile de pe camerele de supraveghere, iar aceștia au constatat că procedurile au fost respectate. Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a spus că bărbatul a fost preluat la 10 minute după ce s-a prezentat în UPU, iar în 25 de minute a primit primul tratament.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×