Bărbat din Galați, prins cu produse contrafăcute. Valoarea mărfii se ridică la peste 32.000 de lei

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
08/01/2020, 16:02
Bărbat din Galați, prins cu produse contrafăcute. Valoarea mărfii se ridică la peste 32.000 de lei
26 de telefoane mobile și 5 tablete contrafăcute au fost găsite în mașina unui gălățean. Sursa foto: pixabay.com

Polițiștii de frontieră din Galați au oprit la un control de rutină un autoturism plin cu telefoane și tablete de ultimă generație. Bărbatul oprit de oamenii legii nu avea acte doveditoare pentru marfa din mașină.

Captură de telefoane și tablete la un control de rutină în Galați

Un tânăr în vârstă de 28 de ani a fost oprit de polițiștii de frontieră pe raza localității Măstăcani din judeţul Galaţi, la un control de rutină. Cetățeanul român, pe nume Valentin L., avea în autoturismul marca Opel Astra mai multe telefoane și tablete de ultimă generație.

Bărbatul din Galați nu a putut prezenta documente legale de provenienţă pentru cele 26 de telefoane mobile și cinci tablete purtând mărci celebre. După mai multe investigații amănunțite s-a dovedit că produsele sunt contrafăcute.

Tânărul din Galați intenționa să vândă produsele unui prieten

Valentin L. le-a spus polițiștilor din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti că intenționa să vândă telefoanele și tabletele unui prieten din municipiul Galați pentru a face profit. Captura a fost făcută în seara zilei de 7 ianuarie, în jurul orei 22:00.

Conform prevederilor legale în vigoare bunurile din mașina gălățeanului se ridică la valoarea totală de 32.250 de lei. Telefoanele mobile și cele cinci tablete au fost confiscate de oamenii legii în vederea continuării şi definitivării cercetărilor.

Tânărul de 28 de ani din Galați a fost sancționat contravenţional de polițiști. Bărbatul a primit o amendă în valoare de 1.000 de lei.

România, pierderi uriașe din cauza produselor contrafăcute

Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (OUIPO) a efectuat o analiză de piață legat de prejudiciile economice ale produselor contrafăcute. Studiul a fost făcut pe 11 sectoare și a fost dat publicității de Ziua Mondială de Combatere a Contrafacerii (6 iunie).  

Studiul a arătat că țara noastră pierde în fiecare an 5,5 miliarde de lei pe toate cele 11 segmente. Sectoarele cele mai la îndemână pentru contrafacere sunt îmbrăcămintea, încălțămintea, articolele sportive, cosmeticele, jucăriile, jocurile, bijuteriile, ceasurile, gențile de mână, muzica înregistrată, băuturile spirtoase și produsele farmaceutice.

În ceea ce privește telefoanele mobile de ultimă generație România pierde în fiecare an 570 de milioane de lei din cauza produselor contrafăcute. Telefoanele inteligente se situează pe locul 3 în clasamentul pierderilor de vânzări din țara noastră.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×