Bani de la stat pentru fermieri, de pe 16 octombrie. Aceștia vor primi un avans de 70% din subvenții

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
09/10/2019, 09:55
Bani de la stat pentru fermieri, de pe 16 octombrie. Aceștia vor primi un avans de 70% din subvenții
Fermierii vor primi un avans de 70% din subvențiile pe suprafață începând cu 16 octombrie. Sursa foto: psnews.ro

Fermierii din România au primit o veste bună. Cei care au depus cereri unice de plată vor primi un avans de 70% din subvențiile pe suprafață. Începând de pe 16 octombrie acest avans va începe să fie primit de la statul român.

Fermierii au primit o veste bună de la statul român

Circa un milion de fermieri vor primi de la stat un avans de 70% din subvențiile de suprafață. Așadar, fermierii care au depus cereri unice de plată vor începe să primească în avans 70% din subvenţiile pe suprafaţă şi până la 85% în cazul sprijinului acordat în cadrul măsurilor de dezvoltare rurală. Acest avans se va acorda în perioada 16 octombrie – 30 noiembrie 2019. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anunțat că de pe 1 decembrie se vor efectua plățile corespunzătoare diferenței între plafonul financiar al fiecărei scheme și cuantumul calculat și acordat în avans.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Schema de plată unică de suprafață (SAPS) se face după cum urmează:

  • pentru sectorul vegetal este de 102,6082 euro/ha, plata redistributivă pentru intervalele între 1 şi 5 hectare şi peste 5 hectare şi până la 30 de hectare inclusiv va fi de 48,7127 euro//ha
  • plata pentru înverzire este de 59,3201 euro/ha
  • plata pentru tinerii fermieri este de 31,2477 euro/ha
  • pentru ovine/ caprine sau sprijnul cuplat plafonul alocat este de 17,7173 euro/animal, scrie Capital.
Câți bani primesc de la statul român
Câți fermieri vor primi subvenții în avans de la stat. Sursa foto: agrisuport.ro

Câți fermieri au depus dosarul pentru subvenții în avans

În România există un total de 900.000 de fermieri, dar doar 300.000 dintre aceștia au depus dosare pentru acordarea subvențiilor în avans în agricultură, spunea ministrul Agriculturii Petre Daea la finalul lunii septembrie. Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) alocă anul acesta 1,94 miliarde de euro pentru fermierii din România.

Plățile pentru schemele finanţate din FEGA (Fondul European de Garantare Agricolă) se efectuează în lei, la cursul de schimb valutar de 4,7496 lei/euro, stabilit de Banca Centrală Europeană în data de 30 septembrie 2019. De asemenea, plățile pentru schemele finanţate din FEADR (Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurală) se fac în euro la schimbul valutar de 4,6635 lei/euro, stabilit de Banca Centrală Europeană la 31 decembrie 2018.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×