Ayatollahul Khamenei respinge orice formă de ajutor din partea SUA în criza de coronavirus: ”Sunt nişte şarlatani”. VIDEO

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
22/03/2020, 17:49
Ayatollahul Khamenei respinge orice formă de ajutor din partea SUA în criza de coronavirus: ”Sunt nişte şarlatani”. VIDEO
Ayatollahul Ali Khamenei, liderul suprem iranian, respinge orice formă de ajutor din partea SUA în criza de coronavirus

Ayatollahul Ali Khamenei, liderul suprem iranian, respinge orice formă de ajutor din partea SUA în criza de coronavirus și îi bănuiește pe aceștia că vor să amplifice epidemia în țara sa.

Ayatollahul Khamenei respinge orice formă de ajutor din partea SUA în criza de coronavirus

Preşedintele american Donald Trump, care a impus Iranului sancţiuni economice care fac aproape imposibilă orice tranzacţie financiară sau comercială între aceștia şi restul lumii, se declara la 29 februarie pregătit să ajute Teheranul să lupte împotriva COVID-19, cu condiţia ca liderii iranieni să-i ceară acest lucru.

”Noi nu avem încredere în intenţiile americanilor şi nu contăm pe ajutorul lor”, i-a răspuns atunci Teheranul lui Trump, care nu mai întreţine relaţii diplomatice cu Washingtonul de peste 40 de ani.

”Azi, America este inamicul nostru cel mai feroce şi cel mai vicios. Liderii americani sunt în acelaşi timp mincinoşi, manipulatori, imprudenţi şi avizi (…). Sunt nişte şarlatani”, a spus duminică ayatollahul Khamenei, care a respins astfel orice ajutor medical din partea SUA în criza de coronavirus.

”Sunteţi capabili să introduceţi în ţara noastră un medicament care să menţină virusul”

”Propunerile americane de a ne ajuta cu medicamente şi tratamente, cu condiţia să le-o cerem sunt ciudate. Statele Unite suferă, aşa cum măturisesc conducătorii americani înşişi, de o oribilă penurie, în domeniul materialului de prevenţie împotriva bolii, dar şi de medicamente”, a declarat liderul iranian într-un discurs televizat în care s-a adresat naţiunii.

”Dacă aveţi ceva, folosiţi-l pentru voi înşivă. În al doilea rând, voi, americanii, sunteţi acuzaţi că ați produs acest virus. Eu nu ştiu în ce măsură este adevărată această acuzaţie, dar când există o asemnea acuzaţie, de ce trebuie să aibă încredere în voi oamenii rezonabili?”, a mai spus Ali Khamenei, conform AFP.

Ayatollahul Ali Khamenei și-a încheiat discursul cu încă o acuzație extrem de gravă la adresa Stelor Unite: ”Voi sunteţi capabili să introduceţi în ţara noastră un medicament care să menţină virusul şi să împiedice eradicarea lui”.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății din Iran, Kianush Jahanpur, a declarat că pandemia de coronavirus face ravagii în țara sa, cea mai afectată din Orientul Mijlociu, și a precizat că un om moare la fiecare 10 minute.

În acest moment, în Iran sunt 21.638 de cazuri confirmate cu coronavirus și 1.685 de persoane decedate, dar bilanțul capătă proporții pe zi ce trece. Din totalul bolnavilor, un număr de 7.931 de pacienți au fost vindecați.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×