Avertizare cod galben de vânt! Atenționare meteo pentru opt județe

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
26/12/2018, 08:22
Avertizare cod galben de vânt! Atenționare meteo pentru opt județe
Mierucri, opt județe se află sub avertizare cod galben de vânt

Mierucri, opt județe se află sub avertizare cod galben de vânt. Atenționarea meteo este valabilă până la ora 10:00, potrivit ANM.În zona de munte, peste cota 1.800 m, a județelor Vâlcea și Gorj, a fost instituit codul galben, care va fi valabil până la ora 10:00. Vântul suflă cu o putere de până la 90-100 de kilometri pe oră, ce spulberă zăpada, reducând și vizibilitatea sub 50 de metri.

De asemenea, și în județele Hunedoara și Caraș-Severin, în zona de munte de peste cota 1.800 de metri, sunt anunțate intensificări ale vântului. Acesta atinge 80-100 de kilometri pe oră și izolat peste 100 de kilometri pe oră. Este semnalată și ninsoare viscolită și zăpadă spulberată care determină scăderea vizibilității sub 50 de metri.

Avertizare cod galben de vânt!

Totodată, în județele Prahova, Dâmbovița și Argeș, în zona de munte de peste 1.800 de metri, codul galben implică vânt care suflă cu o intensitate de 90-120 de kilometri pe oră, ce spulberă zăpada, reducând astfel și vizibilitatea sub 50 de metri.

Avertizare cod galben de vânt! Atenționare meteo pentru opt județe
Atenționarea meteo este valabilă până la ora 10:00, potrivit ANM

Pentru județul Buzău, în zona de munte, este anunțat vânt puternic, care suflă cu o putere de 70-90 de kilometri pe oră, în zona de munte. Vizată este, în special, zona de peste 1.500 de metri, asociat: local cu transport de zăpadă, ce va reduce vizibilitatea.

Atenționare meteo pentru opt județe: vânt puternic care răscolește zăpada și scade vizibilitatea

Și marți, 25 decembrie, a fost o zi pe care avertizările meteo au pus stăpânire. ANM a emis cod portocaliu de inundații în Ajunul Crăciunului. Meteorologii au alarmat că mai multe localități se vor confrunta cu inundații din cauza creșterii debitului unor râuri. De altfel, exista posibilitatea depășirii cotelor de inundații, pe râurile din bazinul hidrografic Bistra, județul Caraș-Severin.

De asemenea, tot în Ajun, Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu de ninsori și viscol. Aceasta a fost valabilă până la ora 21:00, iar vizată era zona de munte de peste cora 1.800 de metri din județul Caraș-Severin.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×