Avertisment din partea OMS: „Țările care au instituit măsuri de izolare să atace coronavirusul în această perioadă”

în Stiri de ultima ora
25/03/2020, 23:20
Avertisment din partea OMS: „Țările care au instituit măsuri de izolare să atace coronavirusul în această perioadă”
Ghebreyesus, directorul general al OMS

Organizația Mondială a Sănătății avertizează țările care au impus măsuri de carantină pentru cetățeni să nu se mulțumească cu atât.

Avertismentul OMS pentru toate țările

Țările ar trebui să folosească această perioadă pentru a ataca virusul, conform unui anunț făcut de președintele OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

„Să le ceri oamenilor să rămână în case şi să opreşti mişcarea oamenilor reprezintă metode prin care câştigăm timp şi reducem presiunea asupra sistemului de sănătate. Aceste măsuri însă nu sunt suficiente pentru a stopa epidemia.

Lansăm un apel la adresa tuturor ţărilor să folosească acest răgaz pentru a ataca virusul”, a declarat Adhanom.

Conform oficialilor OMS, țelul fiecărei țări trebuie să fie testarea totală a populației, pentru a distruge complet virusul.

România încearcă să respecte acest îndemn și, prin vocea ministrului Costache, Ministerul Sănătății a anunțat că întreaga populație a Bucureștiului va fi testată împotriva COVID-19.

„Am avizat un parteneriat și un program care va demara rapid. Vrem să se testeze toată populația Bucureștiului printr-o serie de echipe care vor merge din ușă în ușă, după modelul Coreei de Sud.

Este foarte important să facem milioane de teste. Până la sfârșitul săptămânii, vom avea încă 200.000 de teste. Am pornit cu un singur centru de testare în ianuarie și acum avem cel puțin 20 și vrem să avem 1-2 la nivel județean”,a explicat Costache.

Rămâne de văzut cum va fi pus în aplicare întregul plan, în condițiile în care România poate testa momentan aproximativ 1.500 de oameni pe zi.

Cel mai probabil, populația va fi testată în întregime cu ajutorul testelor rapid, care sunt diferite față de testele propriu zise. Drept dovadă și acuratețea acestor teste rapide este mai scăzută.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×