Toți bucureștenii vor fi testați pentru COVID-19! Anunțul ministrului Victor Costache

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
25/03/2020, 21:26
Toți bucureștenii vor fi testați pentru COVID-19! Anunțul ministrului Victor Costache
Bucureștenii vor fi testați de coronavirus. Foto: wikipedia

Victor Costache are planuri mari în plină epidemie de coronavirus. Ministrul Sănătății vrea ca întreaga populație a Bucureștiului să fie testată pentru COVID-19. Vorbim despre 2 milioane de oameni, la nivel oficial, însă sursele neoficiale estimează populația Capitalei la aproximativ 4 milioane de suflete.

Toți bucureștenii vor fi testați pentru COVID-19

Premierul Ludovic Orban recunoștea zilele trecute că România „speră” să ajungă la o capacitate de testare de 2000 de oameni pe zi. La un calcul simplu, ar însemna că jumătate din populația țării ar putea fi testată cu mult efort, în 10 ani.

Totuși, Victor Costache așteaptă 2 milioane de teste din Coreea de Sud și promite că întreaga populație a Capitalei va afla dacă are sau nu coronavirus. Este vorba, cel mai probabil, de testele rapide, care nu sunt 100% sigure, însă pot oferi anumite indicii asupra infectării cu coronavirus.

„Am avizat un parteneriat și un program care va demara rapid. Vrem să se testeze toată populația Bucureștiului printr-o serie de echipe care vor merge din ușă în ușă, după modelul Coreei de Sud. Este foarte important să facem milioane de teste. Până la sfârșitul săptămânii, vom avea încă 200.000 de teste. Am pornit cu un singur centru de testare în ianuarie și acum avem cel puțin 20 și vrem să avem 1-2 la nivel județean.

Nu tratăm Covid-19 în spitale nonCovid, e pilonul de bază al strategiei pentru lupta împotriva virusului. Au fost deja pregătite spitale de boli pulmonare și se adaugă la fiecare județ un spital care va deveni spital Covid-19 sau se grupează două județe pentru a identifica un spital mai mare. La nivelul Bucureștiului s-a pregătit Colentina, care va deveni funcțional de mâine.

Mâine începe un proiect pilot pentru a lua presiunea de pe spitalele de boli infecțioase. Mâine, 50 de pacienți vor fi instalați în hoteluri cu camere individuale, supravegheați. Principiul de bază e să nu amestecăm pacienții și să nu-i trimitem acasă, e cea mai mare greșeală care s-a făcut în țările europene.

Dacă până acum 2 luni puteam merge la vizită în spital în grup, medicii așa făceam, în momentul de față totul se schimbă. Doar chirurgii aveau măști, acum toată lumea trebuie să poarte. Corpul medical trebuie să înțeleagă că trebuie să ne schimbăm felul în care abordăm pacientul. Guvernul va da o hotărâre mâine, prin care va autoriza producția de biocide pentru Oltchim și Farmec. Astfel va fi acoperită nevoia de dezinfectanți în toate spitalele din țară”,https://www.fanatik.ro/coronavirus-romania-25-martie-statistica-morti-infectati-19171662pentru PRO TV. 

Testarea întregii populații a Bucureștiului se va face cu așa zisele teste rapide, teste care nu sunt 100% sigure, însă în lipsa unei alternative pot oferi anumite indicii asupra nivelului de infectare cu coronavirus al unei persoane.

Cu toate acestea, informația trebuie privită cu scepticism de către populație și nu este nicidecum sfârșitul epidemiei de coronavirus.

  • 1,828 milioane de locuitori are Bucureștiul, conform datelor oficiale. Neoficial, cifra poate atinge 4 milioane
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×