Avalanșe de proporții în Pakistan. Cel puțin 77 de persoane au murit și alte 94 au fost rănite

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
16/01/2020, 12:29
Avalanșe de proporții în Pakistan. Cel puțin 77 de persoane au murit și alte 94 au fost rănite
Avalanșe masive în Pakistan în urma cărora au murit cel puțin 77 de persoane. Sursa foto: pixabay.com

Locuitorii din Pakistan au parte numai de dezastre și tragedii în ultima perioadă. Recent o serie de avalanșe din nord-estul țării a dus la moartea a cel puțin 77 de persoane și rănirea altora 94. Numărul persoanelor decedate ar putea crește.

Avalanșe masive în regiunea Kashmir, Teheran

Nord-Estul Pakistanului a fost lovit de o serie de avalanșe, informează CNN. Potrivit autorităților locale avalanșele au fost provocate de căderile masive de zăpadă care au avut loc în valea Neelum din regiunea Kaskmir.

În urma avalanșelor de proporții și-au pierdut viața cel puțin 77 de persoane, iar alte 94 au fost rănite grav. Totodată ,și locuințele au fost avariate de căderile masive de zăpadă de pe versanți. Mai multe au fost distruse sau acoperite în totalitate de omăt.

De asemenea, printre victimele avalanșelor din Kashmir se numără și 5 soldați. Un important oficial al poliției indiene a declarat că aceștia au fost găsiți în apropiere de granița dintre cele două țări. Kashmir-ul este un ținut foarte disputat de India și Pakistan.

Prognoza meteo, nefavorabilă pnetru locuitorii din Pakistan

Un oficial pakistanez pe nume Ahmad Raza Qadri a declarat că victimele au fost surprinse de avalanșe în locuințe ceea ce înseamnă că bilanțul morților ar putea crește în orele următoare. În plus, autoritățile sunt îngrijorate că mulți oameni sunt încă prinși sub nămeți. Locuitorii sunt căutați inclusiv de localnici înarmați cu lopeți.

Zeci de case din regiunea Kashmir au fost distruse de mega-avalanșele de zăpadă care s-au produs în ultimele 24 de ore. Avalanșele s-au produs din cauza ninsorii care s-a depus în strat gros, iar din păcate prognoza meteo nu este deloc favorabilă.

Meteorologii pakistanezi au transmis că zăpada va cădea și în zilele următoare, iar vineri, 17 ianuarie 2020, urmea să cadă cantități impresionante de nea.

Avalanșele au provocat morți și dezastre și în trecut

Temperaturile scăzute şi ninsorile abundente au dus la moartea a 39 de persoane și în urmă cu două săptămâni. Purtătorul de cuvânt al Autorităţii pentru managementul catastrofelor naturale din Afganistan, Tamim Azimi, a declarat că victimele fac parte din șase provincii din Afganistan.

Și în urmă cu mai bine de 6 ani o avalanșă de proporții a dus la moartea a peste 100 de persoane. Mai exact, în anul 2012, o cădere masivă de zăpadă a surprins un batalion al armatei pakistaneze care staționa în apropiere de granița cu India. La momentul respectiv au murit 124 de soldați și 11 civili.

Totodată, autoritățile au declarat stare de alertă în şapte districte ale acestei provincii bogate în minerale. De asemenea, Guvernul a mai solicitat și sprijinul armatei în dezastrul care a avut loc în urmă cu câțiva ani.

  • 77 de persoane au murit în urma avalanșelor din Pakistan
  • 94 de locuitori au fost răniți și au avut nevoie de îngrijiri medicale
  • 5 dintre victime sunt soldați

 

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×