Avalanșă pe șosea, în Bucegi! Cum a reușit să se salveze un șofer

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
15/01/2019, 13:13
Avalanșă pe șosea, în Bucegi! Cum a reușit să se salveze un șofer
Avalanșă pe șosea, în Bucegi! Cum a reușit să se salveze un șover

O avalanșă s-a produs marți dimineața în Munții Bucegi, în zona Dichiu. Momentul terifiant a fost surprins de o cameră de luat vederi, care l-a importalizat pe șoferul unui utilaj de deszăpezire aflat pe DJ 713 fugind din mașină, informează IPJ Dâmbovița.

„Avalanşa a surprins şi un utilaj ce acţiona în zonă. Conducătorul auto s-a salvat părăsind utilajul. Nu sunt victime raportate până la acest moment”, au adăugat reprezentanţii IPJ Dâmboviţa.

Avalanță în Bucegi! Un șofer s-a salvat părăsind mașina în care se afla

Avalanșă pe șosea, în Bucegi! Cum a reușit să se salveze un șover
Avalanșă pe șosea, în Bucegi! Cum a reușit să se salveze un șover

A fost avalanță în munții Bucegi, iar la fața locului au apărut jandarmii de la Postul Montan Zănoaga, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dâmbovița, care au trimis preventiv și un echipaj SMURD, dar și o autospecială de primă intervenție și comandă.

Drumul județean 713 a fost asigurat, iar accesul pe platoul Bucegilor este închis circulației începând cu data de 15 ianuarie. Pericolul de avalanșă este ridicat, iar autoritățile au luat măsurile necesare de siguranță.

Ciclon în România

„De exemplu, marţi avem maxime cuprinse între minus nouă grade Celsius şi plus un grad Celsius. În noaptea de luni spre marţi, ne aşteptăm să fie ger. Va fi ger în majoritatea zonelor, cu minime cuprinse între minus 16 grade Celsius şi minus 6 grade Celsius.

Ciclon mediteranean în România
Ciclon mediteranean în România

Predominant vor fi ninsori, se va mai depune ceva strat de zăpadă la nivel local şi doar în extremitatea de Sud-Est, adică în Bărăgan, Dobrogea şi în sudul Moldovei ar putea apară şi lapoviţă. Va fi şi vânt. Sunt fenomene specifice lunii ianuarie. Se mai încălzeşte şi temperaturile se vor apropia de cele pozitive. În ceea ce priveşte nopţile, mercurul din termometre nu va coborî sub minus 10 grade Celsius noaptea, doar în depresiuni. Însă luna ianuarie va mai aduce episoade cu viscol, cu ger”, a declarat meteorologul de seviciu.

Cod roșu de ninsori! 14 oameni au murit de frig

14 oameni din Europa au murit din cauza frigului! În sudul Germaniei omîtul poate depăși trei metri: ”Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau doresc sa calatoreasca in Republica Elena ca Serviciul de Meteorologie local a prognozat, in continuare ninsori, furtuni si rafale puternice de vant pentru data de 09 ianuarie 2019.

Zonele afectate de vremea nefavorabila sunt: Epir, vestul Peloponezului, insulele Ionice, Tracia, vestul Greciei Centrale. Avand in vedere prognoza de intensificare a vantului, cetatenii romani care au planificate deplasari cu feribotul sunt indrumati sa contacteze in prealabil firmele de transport naval”,conform declarațiilor reprezentanților MAE.

, iar auto

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×