Australia interzice turiștii chinezi! Coronavirusul a suspendat toate zborurile între cele două țări

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
01/02/2020, 11:51
Australia interzice turiștii chinezi! Coronavirusul a suspendat toate zborurile între cele două țări GALERIE FOTO
Australienii nu vor ca turiştii din China să aducă virusul în ţară. Sursa foto - Neslihan Cimen Xu / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Australia interzice turiștii chinezi! S-a luat această decizie după ce premierul țării a confirmat și al 12-lea caz de coronavirus. Astfel, toți cei care vor să călătorească în China o vor face pe propria răspundere.

Australia interzice turiștii chinezi!

Din acest moment, Australia a suspendat zborurile în și din China. Scott Morrison, șeful Executivului australian a precizat că toți cei care au părăsit de curând China sau au trecut prin această țară nu vor mai avea voie să intre pe continent.

Cetățenii australieni, rezidenții permanenți și familiile lor sunt scutite de această regulă, dar toți vor fi nevoiți să treacă prin carantină.

Coronavirusul a suspendat toate zborurile între cele două țări

Virusul din oraşul chinez Wuhan a luat amploare în ultima perioadă, iar Organizația Mondială a Sănătății a anunțat la rândul ei că a declarat stare de urgență după ce epidemia de coronavirus s-a extins la nivel global.

La fel s-a întâmplat și în cazul Statelor Unite ale Americii.

Prin această stare de urgență internațională statele membre ale Organizației Națiunilor Unite sunt obligate să ia măsuri serioase.

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că a fost emisă starea de urgență la nivel global în urma răspândirii epidemiei de coronavirus din China. Decizia OMS a fost luată după ce virusul a părăsit granițele chinezești.

„Principalul motiv nu este ce se întâmplă în China, ci ce se întâmplă în alte țări”, a spus directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei conferințe de presă, imediat după ce s-a întors dintr-o vizită în China

Tedros Adhanom Ghebreyesus a mers în China pentru a vedea care sunt măsurile pe care le iau autoritățile locale pentru a stopa răspândirea virusului periculos care provoacă pneumonie virală.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×