Au fost publicate stenograme din dosarul Sorinei Pintea! Discuția denunțătorilor despre fostul ministru al Sănătății: „Au aranjat-o băieții”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
03/03/2020, 21:43
Au fost publicate stenograme din dosarul Sorinei Pintea! Discuția denunțătorilor despre fostul ministru al Sănătății: „Au aranjat-o băieții”
Denunțătorii Sorinei Pintea suspectau că fostul ministru al Sănătății se află în vizorul oamenilor legii. Sursa foto: hepta.ro

Ies la iveală noi detalii șocante din dosarul în care Sorina Pintea este acuzată că a primit mită drept mită, printr-un intermediar, 10.000 de euro și 120.000 de lei, în mai multe tranșe, pentru facilitarea unei proceduri de achiziții, în calitate de manager al Spitalului Județean de Urgență Baia Mare. Au fost publicate primele stenograme ale convorbirilor purtate de cele două persoane care au reclamat-o pe fostul ministrul al Sănătății la DNA, ajutându-i pe oamenii legii să îi organizeze un flagrant și să obțină arestarea sa.

Ce discutau denunțătorii Sorinei Pintea despre fostul ministru al Sănătății

Pasajele interceptate de procurori din discuția ambientală dintre primul martor colaborator și denunțător al DNA, afaceristul Octavian Niculescu, și cel de-al doilea colaborator denunțător, afaceristul Mihai Coste, au fost publicate de presacurată.ro. Din stenogramele respective reiese că ambii se așteptau ca Pintea să fie în vizorul oamenilor legii. Potrivit denunțătorilor, această situație ar fi dus la înrăutățirea stării de sănătate a fostului ministru, care suferă de o boală gravă autoimună.

Discuțiile dintre Octavian Niculescu și Mihai Coste au fost înregistrate audio și video și redate ulterior de procurorii DNA, constituind o probă importantă în dosarul în care Sorina Pintea este acuzată de luare de mită în formă continuată. Potrivit sursei citate, conversațiile celor doi s-au purtat joi, 26 februarie 2020, între orele 15.51 și 16.43, în sediul firmei Tehnoplus din București, deținută de Niculescu.

Stenogramele discuțiilor dintre denunțătorii Sorinei Pintea:

Octavian Niculescu: „Aaa!

Mihai Coste: „….niște jocuri care se vor face acuma la nivel local și ea vrea să facă niște…o avut niște înțelegeri pe acolo, dar oricum în București o zis că nu mai vine n…decât, no! Ca portofoliu în minister a zis că nu mai vine că s-o-mbolnăvit și o avut niște probleme…. Interesant cum s-o-mbolnăvit că… părerea mea… că te-o aranjat băieții!

Dintr-o dată a avut… o făcut o boală autoimună cu tot felul de chestii, o început să i se (neinteligibil) pielea, că nu știu ce, cu na… îi bolnav ! Ceva să știi că (neinteligibil ) și Streinu Cercel că cineva m-o capsat! Că zice, chiar așa, dintr-o dată să… am o problemă? Că oricum ea e fată… rezistă la efort și așa mai departe!

Și chiar s-o implicat pe ici pe acolo și a adus foarte mulți bani în, în sistem, nu numai la Baia Mare. Că prin Baia Mare o lăsat acolo de la (neinteligibil) să nu zică ăștia ‘Bă, ai venit la minister și tragi toți banii acolo’. O dat și la ăia și la ăia și o dat bani mulți! Na! Și ce s-o-nt’mplat nu știu, acuma suspiciunea e că cineva i-o făcut o (neinteligibil), acuma îi pe tratament și-o mai revenit…îi ok.”

Octavian Niculescu: „OK! Am înțeles!

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×