Atenţionare de călătorie emisă de MAE: În Spania este anunţată o grevă generală vineri, la Barcelona şi în alte oraşe din regiune

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
18/10/2019, 08:49
Atenţionare de călătorie emisă de MAE: În Spania este anunţată o grevă generală vineri, la Barcelona şi în alte oraşe din regiune GALERIE FOTO
O grevă generală va avea loc în mai multe regiuni din Spania. Sursa foto - facebook

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Spania, unde vineri este anunţată o grevă generală, la Barcelona şi în alte oraşe din regiune. Ca urmare, vor fi perturbate transportul rutier, feroviar şi aerian. MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei – Barcelona şi alte localităţi din regiune, precum Tarragona, Tarrega, Berga, Vic şi Girona, că vor continua mobilizări de persoane.

Atenţionare de călătorie emisă de MAE

Mai mult de atât pentru ziua de vineri, 18 octombrie 2019, este programată o grevă generală, ceea ce va determina perturbări ale circulaţiei mijloacelor de transport rutier, feroviar şi aerian, atât în zona metropolitană a Barcelonei, cât şi în regiune. Se recomandă cetăţenilor români să evite zonele în care au loc aglomerări de persoane şi să se informeze, în prealabil, asupra stării infrastructurii de transport.

Pot face lucrul acesta la http://infocar.dgt.es/etraffic/, http://rodalies.gencat.cat/en/inici/ şi http://www.aena.es, precum şi pe site-urile oficiale ale companiilor feroviare şi aeriene la care intenţionează să călătorească. De asemenea, informaţii actualizate pot fi găsite pe social-media, în special pe Twitter la @emergenciescat, @Inforenfe şi @rodalies. Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Barcelona.

Atenţionare de călătorie emisă de MAE. Grevă
Ar putea fi haos în spania cu mijloacele de transport în comun. Sursa foto – facebook

În Spania este anunţată o grevă generală vineri, la Barcelona şi în alte oraşe din regiune

Acestea sunt +34934181535; +34934334223; +34934340220, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Consulatului General al României la Barcelona: +34661547853.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://barcelona.mae.ro, http://madrid.mae.ro, www.mae.ro şi aminteşte că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×