Atenționare ANM: Cod portocaliu de vânt și precipitații în București. Iarna pune stăpânire peste Capitală

Narcis Rosioru   
în Stiri mondene
05/02/2020, 13:38
Atenționare ANM: Cod portocaliu de vânt și precipitații în București. Iarna pune stăpânire peste Capitală
Atenționare ANM: Cod portocaliu de vânt și precipitații în București. Iarna pune stăpânire peste Capitală. Sursa foto: Hepta

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod portocaliu de vânt și precipitații în București. Astfel, după ora 17:00, Capitala va avea parte de vânt puternic, urmat de ploaie, lapoviță și ninsoare.

Cod portocaliu în București până pe 6 februarie, ora 08:00

Site-ul ANM a publicat o atenționare de cod portocaliu pentru București, valabil în intervalul 05.02.2020 ora 17:00 – 06.02.2020 ora 08:00.

Potrivit meteorologilor, vântul se va intensifica în Capitală, și va înregistra o viteză maximă în intervalul orar 20:00 – 05:00, când sunt așteptate viteze ale curenților de aer de 60 – 70 km/h.

În avertizarea meteorologilor de cod portocaliu pentru București este prevăzut și un episod de precipitații mixte. Astfel, în primele ore ale serii sunt așteptate ploi, urmate de lapoviță, apoi chiar ninsoare.

Administrația Națională de Meteorologie precizează că se va depune un strat de zăpadă peste noapte în București, astfel că vom avea parte de un adevărat peisaj de iarnă.

ANM anunță un episod de iarnă adevărată

Meteorologii mai precizează că, din cauza vântului, care va sufla puternic, ninsoare va fi viscolită, ceea ce va duce la o vizibilitate redusă.

Specialiștii ANM anunță și o scădere a temperaturilor, astfel că valorile aerului vor ajunge de la valori de 2 – 3 grade până la -2 – 0 grade Celsius în dimineața zilei de joi, când se va forma ghețuș.

Administraţia Naţională de Meteorologie anunță pe site-ul oficial că va actualiza informațiile meteorologice legate de vremea din București pe măsură ce acestea se vor schimba.

De altfel, nu doar Capitala se află sub cod portocaliu. În intervalul 06 februarie, ora 08:00 – 06 februarie, ora 12:00, estul Munteniei, sudul Moldovei și Dobrogea se află sub atenționare de cod portocaliu de intensificări susținute ale vântului, ninsoare viscolită și spulberată.

Drept urmare, în aceste regiuni, vântul va sufla în rafale cu viteze de 70…80 km/h, iar în Carpații Meridionali și de Curbură peste 80 – 90 km/h viscolind și spulberând ninsoarea și determinând scăderea vizibilității, mai precizează meteorologii ANM.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×