Atentat terorist într-o moschee din Pakistan! Cel puțin 13 morți și peste 20 de răniți

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
11/01/2020, 08:36
Atentat terorist într-o moschee din Pakistan! Cel puțin 13 morți și peste 20 de răniți
O moschee din Pakistan a fost ținta unui atac terorist. Cel puțin 13 persoane au murit. Sursa foto: Hepta.ro

Un atentat cu bombă din apropiere de orașul Quetta, Pakistan a dus la moartea a cel puțin 13 persoane și rănirea a peste 20. Atacul terorist s-a produs în timpul rugăciunii într-o moschee, într-o zonă săracă a țării. 

O moschee din Pakistan a fost ținta unui atac terorist

Cel puțin 13 oameni au murit și peste 20 au suferit răni grave după ce un atac terorist a avut loc în momentul în care se rugau, într-o moschee din Pakistan, vineri, 20 ianuarie. Printre persoanele rănite în apropiere de orașul pakistanez Quetta se numără și un polițist.

Polițiștii au deschis o anchetă în acest caz și urmează să stabilească dacă atacatorii au folosit un dispozitiv exploziv acţionat de la distanţă sau dacă a fost un atentat sinucigaş. Atacul terotist nu a fost revendicat până în acum de nicio grupare.

Atacul terorist, produs într-o zonă săracă a țării

„Conform bilanţului preliminar, 13 persoane au fost ucise, iar 20 au fost rănite”, a declarat Wasim Baig, purtătorul de cuvânt al unui spital din Quetta, relatează Mediafax.

Atacul terorist a fost comis în cea mai săracă zonă a țării, în Balucistan. Regiunea este cunoscută pentru insurecţii islamiste şi separatiste fiind învecinată cu Iranul și Afganistanul.

200 de avocați au atacat un spital din Pakistan. 3 pacienți au murit

În decembrie 2019 un alt atac s-a produs în Pakistan. Peste 200 de avocați au luat cu asalt un spital din orașul Lahore distrugând echipamente și luând la bătaie cadrele medicale, informează BBC. Din păcate, pacienții au fost cei mai afectați pentru că au fost lăsați neîngrijiți, personalul medical fugind.

În urma atacului au murit trei pacienți. Forțele de ordine pakistaneze au fost nevoite să folosească gaze lacrimogene pentru a dispersa grupul de avocați. Apărătorii, îmbrăcați la costum, au fost arestați după mai bine de două ore.

Poliția a arestat peste 20 de avocați și a reușit să restaureze ordinea. Avocații au recurs la acest gest pentru a protesta cu privire la modul în care sunt tratați. Scandalul a fost declanșat după ce cu o lună înainte un clip video a apărut pe rețelele sociale în care un medic glumea pe seama avocaților.

Conducerea spitalului a făcut o plângere pe numele avocaților. Aceștia au distrus mobilier medical, au vandalizat numeroase mașini din fața spitalului, au dat foc la o autospecială a poliției și au tras mai multe focuri de armă în aer.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×