Atentat terorist în Somalia: 90 de oameni au murit în urma atacului care a avut loc ieri – Video

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
29/12/2019, 11:22
Atentat terorist în Somalia: 90 de oameni au murit în urma atacului care a avut loc ieri – Video
Atentat terorist în Somalia, soldat cu 90 de morți. Sursa foto: captură Youtube Notimex TV

90 de oameni au murit într-unul din cele mai sângeroase atentate teroriste care a avut loc anul acesta în Somalia. Atacul a avut loc ieri în capitala Mogadishu, una dintre cele mai aglomerate din estul Africii.

Atentat terorist în Somalia soldat cu 90 de morți

O mașină-capcană a explodat la un punct de control din Mogadishu, precizează surse ale unei organizații internaționale pentru agenția Reuters.

Printre cele 90 de victime se află doi cetățeni turci și foarte mulți studenți, a precizat Ministerul de Externe din Somalia, scrie mediafax.ro.

Victimele: studenți, civili + doi ingineri de naționalitate turcă

Un parlamentar somalez a scris pe rețeaua Twitter că numărul morților ar putea crește, deci ar fi vorba de mai mult de 90 de victime, însă oficial sunt confirmate doar acestea.

Atentatul produs ieri în Somalia nu a fost revendicat deocamdată de nicio grupare teroristă, însă se știe că în Mogadishu acționează mai multe facțiuni ale unor grupări radicalizate precum Al-Shabaab, parte a rețelei Al-Qaida.

„Vom confirma numărul exact al morților de îndată ce vom primi informații, iar bilanțul nu este mic. Cei mai mulți dintre decedați sunt studenți și civili”, a declarat într-o conferință de presă Omar Mohamud Mohamed, primarul capitalei somaleze, notează abc.es.

Prima oară au fost confirmate 76 de decese în urma exploziei de ieri, însă bilanțul a tot crescut aproape de la o oră la alta.

Cei doi cetățeni turci se aflau la muncă în Somalia, având meseria de ingineri. Turcia a fost de altfel unul dintre principalii investitori din Somalia. Din 2011, Ankara finanțează o serie de proiecte de infrastructură în țara din Cornul Africii.

 

Somalia este una dintre cele mai periculoase state din lume, în special din cauza atentatelor teroriste care se produc des acolo. Țara din Cornul Africii are o populație de peste 11 milioane de persoane, cea mai mare fiind concentrată în jurul capitalei Mogadishu.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×