Atentat Strasbourg: Atacatorul de la Târgul de Crăciun a fost împușcat mortal

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
14/12/2018, 08:38
Atentat Strasbourg: Atacatorul de la Târgul de Crăciun a fost împușcat mortal
Atentat Strasbourg Atacatorul de la Târgul de Crăciun a fost împușcat mortal

Atacatorul atentatului de la Strasbourg a fost împușcat mortal de poliția franceză în cartierul Meinau, în apropiere de Neudorf. Cherif Chekatt este autorul atentatului de la Târgul de Crăciun din Strasboug, care a tras în trei polițiști înainte de a fi anihilat, potrivit ministrului de interne francez Christophe Castaner.

Echipa brigăzii speciale de teren l-au reperat pe Cherif Chekatt în jurul orei locale 21.00, în timp ce se plimba pe stradă.  „Ei au încercat să-l aresteze, dar el s-a întors spre poliţişti şi a început să tragă. Ei au ripostat imediat şi l-au neutralizat pe atacator”, potrivit lui Christophe Castaner, citat de Le Figaro.

Atacatorul de la Strasbourg a fost prins și omorât

Atacatorul atentatului de la Strasbourg a fost împușcat mortal de poliția franceză în cartierul Meinau, în apropiere de Neudorf.
Atacatorul atentatului de la Strasbourg a fost împușcat mortal de poliția franceză în cartierul Meinau, în apropiere de Neudorf.

După două zile în care autoritățile s-au străduit să calmeze situația, suspectul atentatului terorist de la Târgul de Crăcin din Strasbourg a fost împușcat mortal pe strada Lazaret, în jurul orei locale 21.00. Acesta a deschis focuri de armă împotriva forțelor de ordine

Bărbatul a stat ascuns nu departe de zona în care a fost împușcat de poliție după atac. Piața de Crăciun din Strasbourg va fi deschis de astăzi, 14 decembrie, anunță ministrul de Interne. Atentatul s-a soldat cu doi morți și un rănit în moarte cerebrală și alți 12 răniți.

Despre autorul sângerosului atac de la Strasbourg

Autorul sângerosului atac de la Strasbourg este un bărbat în vârstă de 29 de ani, radicalizat și cu un trecut „pătat”. Acesta s-a născut în Strasbourg în 1989, iar pe numele său există o fișă „S” (siguranța statului) întocmită de către serviciile antiteroriste, după ce a fost încarcerat în perioada 2012-2015.

Atacatorul a reușit să atragă atenția atenţia serviciilor de informaţii datorită unor violenţe, raficalizării şi a practicii sale religioase şi prozelitismului său. „Încă de la vârsta de 10 ani avea un comportament care ţinea de penal. A fost condamnat prima oară la 13 ani. A făcut obiectul unui număr de 67 de înscrieri din cauza unor diverse intervenţii şi comportamente care erau marcate sistematic de violenţă”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×