Atentat Strasbourg: cine este Antonio Megalizzi, jurnalistul împușcat în cap la Târgul de Crăciun

Alexandra Chivu  
înStiri de ultima ora
13/12/2018, 18:07
Atentat Strasbourg: cine este Antonio Megalizzi, jurnalistul împușcat în cap la Târgul de Crăciun
Antonio Megalizzi a venit în orașul francez pentru a realiza un reportaj

Antonio Megalizzi, un tânăr jurnalist în vârstă de 29 de ani, se luptă acum între viață și moarte. Acesta, din Torento, nordul Italiei, este în comă după ce a fost împușcat în cap în atentatul de la Târgul de Crăciun, din Strasbourg.

Conform informațiilor oferite de apropiații jurnalistului, acesta este imposibil de operat din cauza poziției glonțului. ”Din ceea ce înțeleg … nu este posibil să funcționeze nicio operație din cauza poziției glonțului, care a ajuns la coloana de la baza craniului, aproape de coloană vertebrală”, a declarat pentru presa internațională Danilo Moresco.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Atentat Strasbourg: Antonio Megalizzi, jurnalistul împușcat în cap la Târgul de Crăciun, este om de radio

Atentat Strasbourg: cine este Antonio Megalizzi, jurnalistul împușcat în cap la Târgul de Crăciun
Antonio Megalizzi, un tânăr jurnalist în vârstă de 29 de ani, se luptă acum între viață și moarte

Antonio Megalizzi a venit în orașul francez pentru a realiza un reportaj despre ultima sesiune a Parlamentului European pentru Europhonica, un post de radio specializat în știrile parlamentare ale Uniunii Europene. De asemenea, și un alt coleg de al lui a fost rănit în timpul atacului, conform Europhonica.

Gravitatea situației în care se află Antonia a fost confirmată și de comisarul european, Corina Crețu. ”Tocmai am aflat cu mare tristete că unul din cei grav răniți în urma atentatului de la Strasbourg este Antonio, un jurnalist care aplicase și câștigase să lucreze în cadrul unui proiect de comunicare privind impactul fondurilor europene în viața oamenilor, proiect finanțat de DG Regio.

Jurnalistul se zbate acum între viață și moarte

Antonio se zbate între viață și moarte (fiind împușcat în zona capului), iar eu și colegii mei din DG Regio suntem cu gândurile și rugăciunile noastre alături de el și familie”, a declarat Corina Crețu.

Atentat Strasbourg: cine este Antonio Megalizzi, jurnalistul împușcat în cap la Târgul de Crăciun
Conform informațiilor oferite de apropiații jurnalistului, acesta este imposibil de operat din cauza poziției glonțului

În prezent, Ministerul de Interne a decis să treacă la starea de urgență. ” Guvernul a decis să treacă la starea de urgenţă, prin întărirea controalelor la frontiere şi punerea în aplicare a unor controale mai ample în toate târgurile de Crăciun care au loc în Franţa pentru a evita riscul unor alte atacuri.Va exista, de asemenea, o mobilizare suplimentară a dispozitivelor forţelor de ordine pe întreg teritoriul francez”, anunță acesta.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×