Atac terorist într-o biserică din Burkina Faso. 24 de oameni au fost omorâţi, iar 18 au fost răniţi

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
17/02/2020, 17:57
Atac terorist într-o biserică din Burkina Faso. 24 de oameni au fost omorâţi, iar 18 au fost răniţi
Atac terorist într-o biserică din Burkina Faso

Un atac terorist sângeros a avut loc în Burkina Faso. Atacul a avut loc într-o biserică, iar cel puţin 24 de enoriaşi şi-au pierdut viaţa. Şi pastorul care ţinea slujba a fost măcelărit de atacatori.

Atac terorist într-o biserică din Burkina Faso. 24 de oameni au fost măcelăriţi

Un atac terorist sângeros a avut loc într-o bisreică din Burkina Faso. Cel puţin 24 de oameni au fost măcelăriţi, inclusiv pastorul care ţinea slujba. Teroriştii au pătruns în biserica protestantă din nordul ţării chiar în timpul prânzlui.

Oamenii care luau masa au fost pur şi simplu măcelăriţi de terorişti. Potrivit lui Sihanri Osangola Brigadie, primarul localităţii Boundore, atacul terorist a avut loc în provincia Yagha, orașul Pansi.

Răniţii, transportaţi la un spital la 180 de kilometri distanţă

„M-a durut când am văzut oamenii”, a spus primarul. Victimele au fost transportate la spitalul din localitatea Dori, situată la nu mai puţin de 180 de kilometri faţă de localitatea unde a avut loc atacul.

După atac, teroriştii au furat orez şi ulei din magazinele situate în apropierea bisericii. În plus, teroriştii ar mai fi răpit şi trei persoane. Trei tineri, potrivit informaţiilor.

Masacrul a avut loc duminică, în timpul serviciului săptămânal, după cum au spus oficiali din securitate.  Tteroriştii, potrivit martorilor, au fost cam 20 de număr.

Au fost ucise cel puțin 24 de persoane, inclusiv pastorul, iar alte 18 persoane sunt rănite. Au fost luați și ostaici”, a spus și colonelul Salfo Kabore.

Ultimul atac tarorist a avut loc în această ţară pe data de 20 ianuarie. Acsta s-a soldat cu 36 de morţi. „Guvernul din Burkina a aflat cu consternare şi indignare că 36 de cetăţeni au murit în provincia Sanmatenga în urma unui atac terorist”, a declarat ministrul Comunicării, Remis Fulgance Dandjinou.

”Luni 20 ianuarie 2020, un grup terorist armat a intrat în piaţa Nagraogo, a ucis 32 dintre concetăţenii noştri, a ars piaţa şi a ucis alţi patru în satul Alamou. În acest atac au fost rănite de asemenea trei persoane’‘, arăta un comunicat de la vremea respectivă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×